Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z plecami
Autor Wiadomość
patrykzar299 

Wysłany: 2010-06-13, 22:01   Problem z plecami

Witam.
Od ponad miesiąca mam spory problem z plecami. Bolą już mnie długo gdy się ruszam i nie tylko. Byłem na badaniach w szpitalu pobierali mi krew i robili prześwietlenie, narazie nic nie wykryli i drugie wyniki dostanę w przyszłym tygodniu. Smarowałem już plecy rożnymi kremami i brałem tabletki jakie doktor zarzucił lecz nic z tego. Myślę że to przez dużą ilość treningów które trenowałem przez ostatnie kilka tygodni aż nagle rankiem pojawiły mi się straszne bóle pleców które nie odchodzą aż do tej pory (Miesiąc +). Czytałem na różnych forum niektórzy też mają te same problemy i niemogą temu zaradzić. Czy są może jakieś treningi (fizjoterapie) żeby zapobiec bólu i szybko wrócić do treningów ? Wie może ktoś jak temu zaradzić bo lekarz to jak lekarz wypisze leki i niby nic nie dolega a dalej boli ;/

Batman 

Wysłany: 2010-06-13, 22:20   

Jak ćwiczysz na siłowni, to możesz mieć od brania za dużej iloście ciężarów, lub złej techniki wykonywania ćwiczenia.
Idź na masaż (ale nie jeden ;-) ) i masaż podwodny (ja na tym byłem parę razy w wakacje w sanatorium, taki zabieg miałem, mmm, było przyjemnie, szczególnie jak robiła to taka młoda fajna pani :mrgreen: )

stilian 

Wysłany: 2010-06-13, 23:44   

Wrzuć sobie na kompletny luz na tydzień-dwa(aż przestaną boleć), smaruj reparilem, jak wrócisz do treningów to przychodź na nie wcześniej, tak żeby mieć czas je rozgrzać nim zacznie sie trening (krążenia tułowiem, skłony,skręty tułowia, kilka ćwiczeń jest), kup maść rozgrzewającą i wcieraj przed treningiem, na siłce nie szarp wielkich ciężarów.
Napisałem to, jak ja robiłem gdy miałem problem z plecami (i nadal robie jeśli chodzi o rozgrzewke, maści, siłke chociaż ból ustąpił na całe szczęśćie i oby nie wrócił)

edit.
tak w ogóle jest w jakiś sposób wytłumaczalne to, że ten temat trafił do działu multimedia?

patrykzar299 

Wysłany: 2010-06-14, 11:27   

Aha... Temat trafił tu bo nie wiedziałem gdzie go wsadzić :D

Odpowiedz do tematu