Uciekanie przed ciosem poprzez odchylanie głowy do tyłu, spuszczanie lub zapominanie o trzymaniu gardy (szczególnie widoczne u przegranego), bicie na pałę zapominając o obronie lub wpadanie za ciosem - czy tak robią prawdziwi zawodnicy? Myślę że panom przydałoby się więcej boksu. Ich kopnięć lepiej nie będę oceniał, nie ćwiczę taekwondo .
Ostatnio zmieniony przez Horus 2008-05-23, 08:49, w całości zmieniany 1 raz
Tak ITF to light contact, ale czy to nie znaczy, że nie można startować w zawodach typu full ??
Ów walka jest full, bo na light sędzia by w np 3:14 przerywał już ; d
_________________ 8 lat Taekwondo ITF
1 rok Kick-Boxing
A teraz przerwa w SW i tylko siłownia :)
W taekwondo rzadko, bo rzadko, ale rozgrywane są walki w formule fullcontact(low kick). Nie rozdrabniajmy się, czy to był ITF, czy GTF, czy co innego, przyjmijmy, że to było taekwondo tradycyjne.
Co do Grzegorza Puzonia(zwycięzca tej walki), swego czasu wywalczył tytuł mistrza europy i świata walk drużynowych taekwondo, mistrza polski taekwondo i kickboxingu, oraz vicemistrza pucharu świata w kickboxingu.
No ITF widziałem na 1 filmie i gość dawał rade ; O ale u nas w mieście działa pewien klub 'Rapid' i co ktoreś dziecko jest do niego wysyłane przez rodziców ;] jak np ja i wielu moich kolegów ;p a to klub WTF wlasnie ;p
_________________ K-1 World Max 2003 & 2008 Champion