Ostatnio dowiedziałem się, że w zawodach "ALMMA" mogą brać udział osoby nie zrzeszone z klubem SW, wystarczy, że dostarczą odpowiednie papiery od lekarza ubezpieczenia zapłacą i są na liście.
I moje pytanie brzmi następująco: Czy osoba trenująca jedynie kickboxing, nie mająca pojęcia o walce w parterze, miałaby szanse pokazać się z na prawdę dobrej strony lub nawet wywieźć medal?
Ale jak ogarnięty chwytacz ściągnie do gleby, a taki kickbokser nie ma nic, a nic pojęcia o parterze to raczej nie uda mu się wyjść. Chyba, że mu się poszczęści i albo uda jakoś mu się wstać, ale w ogóle nie będzie turlania na glebie.
Pomógł: 20 razy Wiek: 19 Dołączył: 11 Lip 2009 Posty: 1030 Skąd: z Polski
Wysłany: 2011-06-09, 20:38
Tak czy siak żeby umieć uciec , to musisz przećwiczyć parter i chwyty , bez tego szanse nie wielkie , jak trafisz na dobrego chwytacza .
Zobacz pierwsze turnieje UFC , zapewne nie jeden uderzacz myślał że uda mu się uciec z parteru a tu lipa
Luigi Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 03 Cze 2011 Posty: 98 Skąd: Lubin
Wysłany: 2011-06-11, 12:08
Rafi93 napisał/a:
Tak czy siak żeby umieć uciec , to musisz przećwiczyć parter i chwyty , bez tego szanse nie wielkie , jak trafisz na dobrego chwytacza .
Zobacz pierwsze turnieje UFC , zapewne nie jeden uderzacz myślał że uda mu się uciec z parteru a tu lipa
- dokładnie tak. Na dodatek łatwiej jest sprowadzać walkę do parteru niż utrzymywać ją w stójce z graplerem. Wszystko wskazuje na to że chyba jdnak lepiej podszkolić parter ;)
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 490 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2011-08-07, 21:30
odpowiedź na pytanie w nagłówku : jak tak to tak a jak nie to nie :p
a na poważnie. CroCop jest zawodnikiem MMA wywodzącym się z Kickboxingu. W jednym z wywiadów wspominał ,że podczas jego pierwszej walki miał szczątkową wiedzę o tym co to MMA. Pomimo konieczności przestawiania się z zasad panujących w K-1 na Pridowkie jakoś nie szło mu źle ;)
Pomógł: 1 raz Wiek: 18 Dołączył: 01 Maj 2010 Posty: 47 Skąd: Kielce / Worcester
Wysłany: 2011-08-09, 22:37
Silva ma czarny pas w BJJ i żółty w Judo to o czym Ty piszesz?
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 490 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2011-08-11, 11:21
Zostało napisane ,że CroCop to wyjątek więc starałem się jakoś ustosunkować do tej wypowiedzi.
Żółty pas w judo to nie jakiś wielki wyczyn (sam go mam-mam nadzieje ,że już niedługo), co do czarnego pasa w bjj to przyznam ,że nie wiedziałem. Sądziłem ,że A.S wywodząc się z MT rozwijał się podobnie jak CC. Mój błąd i mój tym większy szacunek dla A.S