to dlaczego ktoś gra w nogę? W pewien sposób tez krzywdzi przeciwna drużynę. Ja walczę bo chcę także udowodnić że jestem lepszy ale to także moje hobby jak dla innych noga lub gra w gry na pc
Amadi Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 691
Wysłany: 2008-11-27, 20:29
japan napisał/a:
walczycie bo przyjemnosc sprawia wam krzywdzenie innych niestety...
Pomógł: 2 razy Wiek: 20 Dołączył: 06 Maj 2008 Posty: 288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-11-28, 23:24
Mnie od zawsze kręciły sztuki walki. Już w szkole podstawowej uczęszczałem na zajęcia aikido (tak wiem, że dupę można sobie tym SW podetrzeć i do samoobrony się to nie nadaje... chyba, że masz 3 dan). Po sześciu latach zrezygnowałem nie widząc po sobie żadnych efektów i umiejętności, które ewentualnie mógłbym potem wykorzystać na ulicy. Przez następne kilka lat moja styczność SW była jedynie taka, że oglądałem K1 na eurosporcie, ale pewnego razu zdarzyła mi się nieprzyjemna sytuacja na ulicy, w której to ja z kumplem nieco ucierpieliśmy i wtedy zdałem sobie sprawę z tego, że gdyby zamiast kolegi szła ze mną moja dziewczyna to ona by również oberwała. To skłoniło mnie do zapisania się na jakieś SW, które faktycznie pomoże mi w razie ataku napastnika.
Nie mówię, że nie lubię walczyć, bo jakby nie patrzeć sprawia mi to wielką przyjemność, ale głównym powodem jest właśnie nabycie takich umiejętności, aby w razie potrzeby wpierd*lić drechowi...
Amen :D
_________________ Nak Muay znaczy wojownik ...
www.bzyqdesign.com.pl - BzYq Design - grafiki, banery, ulotki, wizytówki, plakaty, strony www w Szczecinie
Wysłany: 2008-12-17, 20:17
Aikido jest do dupy Amen Najlepiej BJJ albo MT zresztą ile ludzi tyle gustów Ja walczę bo to lubię kiedyś oglądałem filmiki z walk bo mnie to kręciło a teraz trenuję KB bo mnie to kręci tyle
_________________ Fajna ta strona
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2008-12-17, 20:40
Lubię i dla sportu a po za tym lepiej się poruszać trochę niż jarać szlugi albo siedzieć cały czas przed pc a jak trenujesz to zawsze może potem zawodowo jak się uda :)
Ja jwykorzystałem parę chwytów z aikido w walce z rówieśnikami Mam jeszcze w planach oprócz KB i aikido zapisac się na taekwondo.A dlaczego walczę?Tak jak większość:aby bronić siebie i bliskich.
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"