Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
OSTRZEZENIE dla wszystkich trenujacych cokolwiek.
Autor Wiadomość
Bella 

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-01-28, 08:11   OSTRZEZENIE dla wszystkich trenujacych cokolwiek.

Ostrzegam wszystkich przed trenowaniem czegokolwiek jezeli bierzecie lub w ciagu 2 tygodni po braniu Antybiotyku nazwanego CIPROFLEKXIN, popularnie Cipro. Ten antybiotyk powoduje takie oslabienie sciegien ze rwa sie one jak nitki. Poza tym pozostaje w systemie przez 2 tygodnie od wziecia ostatniej dawki. Sa to najnowsze badania nad tym antybiotykiem, ja nie wiedzac o tym 10 miesiecy temu urwalam prawie wszystko co bylo mozliwe w lewym kolanie. Bylam 2 dni po ostatniej tabletce (bralam na zapalenie zatok ). Poszlam na jeden z moich srodkowych egzaminow zanim bede mogla zdawac na 2 Dan. Wszystko bylo OK walka bez problemu. Na koncu mialam z rozbiegu rozbic deske bocznym kopniakiem latajacym na wysokosci glowy ( to moj ulubiony kopniak, ktory robilam setki razy i nigdy nic sie mi nie stalo ). Tym razem przy ladawaniu lewe kolano poszlo calkowicie. Bylam zszokowana tym ze moje kolano poszlo przy czyms tak prostym dla mnie. Jakis miesiac temu od mojej znajomej lekarki dowiedzialam sie ze Cipro tak dziala na sciegna, niestety dla mnie to jest za pozno. Powiedziala mi ona ze ludziom w trakcie chodzenia moga peknac sciegna gdy biora ten lek. Na moje nieszczescie zadne inne antybiotyki poza Cipro i Zitromax na mnie nie dzialaja.

Krav 
Jama Zła

Wysłany: 2009-01-28, 09:32   

Mnie ostatnio p. doktor przepisała multum leków - nawet nazw nie idzie zapamiętać :-D - przez ostatnie 2 tygodnie treningów ledwo nogę na wysokość barków podnosiłem, teraz gdy już to badziewie odstawiłem, czuję się świetnie :mrgreen: najważniejsze, że z nogami już ok i kopnięcia nie sprawiają problemu

p.s Skoro ten antybiotyk jest taki szkodliwy to czemu ludzie go zażywają??(to tak z małej ciekawości)

Nie Powiem 

Wysłany: 2009-01-28, 10:08   

Bo pewnie działa na daną dolegliwość. Krav fajny kombat trenujesz :mrgreen: .

Komaro 

Wysłany: 2009-01-28, 16:49   

Właśnie czy to jest ta amerykańska samoobrona 69? Dobrze wiedzieć o tych lekach, podałaś ich do sądu?

Bella 

Wysłany: 2009-02-03, 05:35   

Krav napisał/a:
Mnie ostatnio p. doktor przepisała multum leków - nawet nazw nie idzie zapamiętać :-D - przez ostatnie 2 tygodnie treningów ledwo nogę na wysokość barków podnosiłem, teraz gdy już to badziewie odstawiłem, czuję się świetnie :mrgreen: najważniejsze, że z nogami już ok i kopnięcia nie sprawiają problemu

p.s Skoro ten antybiotyk jest taki szkodliwy to czemu ludzie go zażywają??(to tak z małej ciekawości)

Wcale Ci sie nie dziwie, ja czasami to sie wole sama wyleczyc domowymi sposobami lub nie dopuscic do choroby. Bo jak mam cos brac to potem nie mam takiej sily na treningach jak powinnam. Dopiero niedawno odkryto jego szkodliwosc dla sciegien. Poza tym to bardzo dobry i skuteczny lek, na przyklad jedeny ktory dziala na waglika.

[ Dodano: 2009-02-03, 05:39 ]
KomarGrchw napisał/a:
Właśnie czy to jest ta amerykańska samoobrona 69? Dobrze wiedzieć o tych lekach, podałaś ich do sądu?

Nie nie podalam i nie zamierzam za duzo zachodu dla mnie a poza tym to Ciprofleksin wzielam na wlasna reke bo mialam w domu, tylko sie zapytalam lekarki (Ona wtedy tez nie miala pojecia o takich skotkach ubocznych tego leku) czy moge. Tak ze nawet nie mam aktualnej recepty. Jak cos mi sie jeszcze obije o uszy odnosnie szkodliwosci innych lekow to wrzuce na forum a na razie to tyle ;-) .

Pimpek35 

Wysłany: 2009-02-03, 09:55   

Gdzies czytalem tez, ze typ po antybiotyku mial miesiac z zycia z banki :D caly miesiac w szpitalu. Problemy z zoladkiem i inne takie tma rzeczy. Lepiej wylezec niz dopuscic do takiego stanu. 6 dni w sumie grype mialem i 7 trening normalnie ;)

Bella 

Wysłany: 2009-02-03, 23:10   

Pimpek35 napisał/a:
Lepiej wylezec niz dopuscic do takiego stanu. 6 dni w sumie grype mialem i 7 trening normalnie ;)

Ja tez jak mialam jakas bzdure to trenowalam bez problemu ale jak mnie zwalila grypa to do lozka i wylezec, chociaz lekki trening w domu w 4 dniu chorody to mi poprawial zawsze samopoczucie :-D .

Konrad170 

Wysłany: 2009-03-08, 18:47   

jak mam się nauczy bić bez strachu żeby zada pierwszy cios ponieważ mam jakąś blokadę i nie mogę tego zrobić ...proszę o radę mam 13 lat dosyć mocnej postury ćwiczę w domu robię pompki i brzuszki efekty już są.więc mam przewagę nad moimi 'wrogami'
... :-D

Krav 
Jama Zła

Wysłany: 2009-03-08, 19:00   

Dostaniesz parę razy bo gębie to się odblokujesz... to zawsze działa

Konrad170 

Wysłany: 2009-03-08, 19:05   

chyba tak heh bo jeszcze nigdy mocno nie dostawałem może 3 - 2 walki przegrałem no ale treningi pomagają chyba???

Krav 
Jama Zła

Wysłany: 2009-03-08, 19:09   

Od tego są sparingi, żeby psychicznie nie wysiadać. No i oczywiście jeszcze od wielu innych rzeczy bla bla bla.

Konrad170 

Wysłany: 2009-03-08, 20:27   

no i chyba masz racje ale u nas jest mało takich szkółek tylko karate i karate a ja nielubie tego gówna... :-(

Nie Powiem 

Wysłany: 2009-03-08, 21:13   

Karate karate nie równe ...

Sajgon 

Wysłany: 2009-03-08, 22:04   

Kondziu też mam tak, i na dodatek mamy podobne warunki fizyczne i ten sam wiek :D Po prostu przełam się, tak jak ja i lutnij go.Zobaczysz, ulży Ci, i nię będziesz już się bał później :D

.: www.sztuki-walki.bloog.pl :.

Krav 
Jama Zła

Wysłany: 2009-03-09, 07:31   

W waszym wieku, ogólnie tak do ukończenia szkoły nie warto się bić, później wam się odechce, a ja wychodzę z założenia, że jak mnie który małolat chciałby pobić to kosa w plecy :mrgreen: (po 40 nie łudźmy się nie mamy szans wygrać z młodszym- no chyba że jesteśmy pr0 :-D )

Odpowiedz do tematu