Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
pomysł na czas wolny
Autor Wiadomość
ZbuchanaOWCA

Wysłany: 2011-10-12, 19:36   pomysł na czas wolny

Witam serdecznie,

jest to moj pierwszy post tutaj i jest mi z tego powodu głupio bo od razu prosze o porade... :oops: . Mój "problem" polega na tym iż chciałem sobie poćwiczyc coś fajnego co bedzie trzymało mnie w kondycji, ale i rozwijało. mam 20 lat i własnie zdałem testy spr. do straży pożarnej uczę się na Politechnice warszawskiej zaocznie więc bedę miał troche czasu. mam około 178 i waże +/- 70 kg, więc jakimś (jeżeli kogos urażę to przepraszam) "karkiem" nie jestem. Zastanawiam sie jaka sztuke walki wybrać, sporo myslałem na Krav magą ale nie wiem czy nie jestem przy chudy/szczupły a móze MT, VT. wiem ze obie te sztuki maja mało wspólnego z KM. ma mi sie to przydac nie do naparzania kogo popadnie po twarzy- no chyba ze sam o to poprosi, ale do "samobrony"

Wiem ze napisałem ten post dosyc skomplikowanie :oops: za co Przeraszam.
Liczę na waszą pomoc za którą z góry dziękuje i jeszcze raz przepraszam za kłopot... :oops:
pozdrawiam michał...

artemis 

Wysłany: 2011-10-12, 20:36   

stary piszesz tak jak bys chcial przeprosic ze zyjesz, chill. Co do sw do obrony judo+bjj tudziez cos uderzanego jak ciebie to kreci, MT/kick/boks.

ja tam jestem zwolennikiem chwytanych wiec najbardziej polecam polaczenie judo+bjj

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-10-12, 20:52   

Do obrony dobre chwytane , zastanów się nad BJJ albo Judo , poza tym MT , Kick boxing i boks też były by dobre , jeżeli uderzane wolisz , albo do jakiegoś klubu mma czyli masz połączone parter i stójkę , jest jeszcze wiele innych sztuk walk godnych uwagi . Wszystko zależy od tego co ci się bardziej podoba i co możesz trenować ;-)

ZbuchanaOWCA

Wysłany: 2011-10-12, 21:17   

A co możecie powiedzieć o krav madze?? bo z wikiepdia mi nie dała nic:D
troche na YT oglądałem, wygląda dosyć interesująco...

a i jeszcze jedno co to za styl to chyba zalatuje aikido?
http://www.youtube.com/watch?v=h__CdPeJoXo

pozdrawiam michał

artemis 

Wysłany: 2011-10-12, 21:46   

tylko dwa rzuty byly w miare poprawnie wykonane, km moze i by pomogla jak bys mial jakis styl bazowy ( cos co juz trenowales kilka lat i masz wyuczone ) to km na uzupelnienie. Jeszcze raz, wg mnie najlepiej polacz Judo i BJJ, oba dobrze sie uzupelnia.

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-10-12, 21:52   

KM to daruj sobie ;-)

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2011-10-12, 22:41   

nie wiem czy na km spocisz się porządnie :-P

ZbuchanaOWCA

Wysłany: 2011-10-13, 18:55   

musze poszukać jakiegoś kluby blisko centrum... zna ktos takowy? poleca? copacabana ma fajna ofertę ale to całkowicie nie ta strona warszawy.

pozdrawiam michał

artemis 

Wysłany: 2011-10-13, 19:55   

nie znam sie na wawie wiec nie pomoge, spr temat z baza klubow polecanych przez borute, w wawie jest pelno sekcji tylko nie wiem jak sa rozlokowane, teraz powstal jakis klub dragons dean - duzy wybor sw, kadra tez sie zapowiada calkiem ok

Ring-Sport

Wysłany: 2012-01-13, 12:52   

Najlepiej jeżeli na temat klubów w Warszawie wypowiedzieli się sami użytkownicy którzy stamtąd są,w tej sprawie niestety nie pomogę. A co konkretnie trenować? Namawiałbym na boks,ale to tylko mój gust :-)

djmati90 

Wysłany: 2012-02-09, 17:46   

kolega trenował w palestra warszawa i chwalił sobie (jego pierwszy realny kontakt ze sztukami walki nastąpił właśnie tam)

Odpowiedz do tematu