Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Prawo, kodeks Karny-POBICIE
Autor Wiadomość
hkl 

Wysłany: 2007-09-22, 16:24   

o golocie nie slyszalem ale przypomnialo mi sie ze tyson byl sadzony za pobicia

Kapsel 

Wysłany: 2009-11-05, 16:04   

Coś mi się kiedyś o uszy obiło , że jeżeli coś ćwiczysz dostatecznie długo to traktują Cię tak jak z przedłużeniem ręki (nożem , pałką itp.).

Batman 

Wysłany: 2009-11-05, 17:48   

jesli chodzi o to czy ostrzej karaja czlowieka jesli trenuje sw to mysle ze zalezy od tego jak go pobije, z jakimi skutkami ale jesli ktos lubi sw i to byl incydent to cos czuje ze moze bardziej sie bac tego ze go dostanie kare i nie bedzie bral udzialu w zawodach np.

stilian 

Wysłany: 2009-11-05, 18:11   

Z tego co mi wiadomo, kiedyś jak ktoś ćwiczył SW, to było to traktowane jako broń. Ale to wycofali chyba. Nie jestem pewien, niech ktoś inny ewentualnie potwierdzi.
Swoją drogą dla mnie to bardzo głupie, bo czemu ktoś miałby być sądzony inaczej (gorzej) tylko za to że umie się odpowiednio posługiwać rękami/nogami :roll:

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-11-05, 18:36   

stilian napisał/a:
Z tego co mi wiadomo, kiedyś jak ktoś ćwiczył SW, to było to traktowane jako broń. Ale to wycofali chyba. Nie jestem pewien, niech ktoś inny ewentualnie potwierdzi.
Zapis znknal ale zostalo przyzwyczajenie, no chyba, ze sedzia jakis rozumniejszy/ardziej postepowy (ale na to bym nie liczyl)

stilian 

Wysłany: 2009-11-05, 19:26   

Dziwny jest ten kraj

Burasek 

Wysłany: 2011-09-03, 14:37   

Jest powod, dlaczego w wielu szkolach sztuk walki, trener wymaga zeby nie bic sie nigdzie poza sala. Jeszcze w innych klubach, trenerzy wymagaja, a wrecz ostrzegaja przed rozpoczeciem treningu, ze to czego sie naucza na tej sali, poza nia moze byc uzyte tylko w obronie wlasnej!
Nie wiem jak jest w innych klubach, ale w moim przynajmniej jest tak, ze kazdy musi miec licencje federacji WKA ktore jest rownoznaczne z ubezpieczeniem. Powyzej jakiegos stopnia zaawansowania zawodnika, sad bierze to srogo pod uwage, musisz przedstawic odpowiednie dowody, ze dzialales w obronie wlasnej. Na tym polega samoobrona.

Dijok 

Wysłany: 2011-09-03, 14:44   

@ UP
Tak tylko, jeśli trenujesz i masz to w papierach to Twoje pięści i nogi (zależy co trenujesz) są uznawane za broń, także udowodnienie samoobrony może być trudne.

Odpowiedz do tematu