Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
W co dostales?
Autor Wiadomość
paulis1tp 

Wysłany: 2009-09-15, 08:12   W co dostales?

Pytanie jest takie--- Czy na treningu badz ulicy dostales w jakies czule miejsce albo przyjales silny cios i pozniej przez kilka dni odzczuwales bolesne skutki?

Otóz ja dostalam od goscia na treningu kopa w krtan i jak przelykalam pozniej sline to bolalo...i to niezle

jak zaczynalm sparingi to dostalam kopa w brzuch (tym razem od babki) to nie moglam oddychac przez chwile normalnie.

A bo wczorajszym thai boxingu piszcel troche bolala ...

No to odpowiadajcie!!!

Nie Powiem 

Wysłany: 2009-09-15, 08:19   

W splot słoneczny (ach ten bezdech :-) ), w genitalia :cry: , w krtań kilka razy, czyli norma.

stilian 

Wysłany: 2009-09-15, 15:15   

Ja kiedyś na sparingu, ale nie wiem jak to sie stało, albo blokowałem low-kicka albo poszedł mój prawy low na kumpla lewy low i sie stukliśmy tak jakoś,że pierwsza myśl jaka mi przeszła, to że mam noge złamaną bo jak ją postawiłem na macie to ledwo ustałem (na szczęście to tylko mięsień piszczelowy był, przynajmniej tak mi się wydaje) ale spara dokończyłem, trening też, później chyba z 3 dni ledwo chodziłem, poza tym jeszcze kilka razy dawał mocno o sobie znać przy sparingach. Generalnie nie polecam :mrgreen:

Telesik 
Kill Them All

Wysłany: 2009-09-15, 16:01   

Stilian miałem dokładnie to samo. Dostałem jeszcze low kicka lewego w genitalia heh nawet nie do końca wiem jak to sie stało. I chyba najboleśniej to spinning back kicka w wątrobe tak że spadłem na ziemie i nie mogłem oddychać mówić i sie ruszać, przez 3 dni miałem w miejscu wątroby odbitą pięte bo to śadło tak idealnie że tylko połową stopy :mrgreen: Widziałem takie samo KO na Eurosport chyba na K.O. Classic czy jakoś tak :->

Pimpek35 

Wysłany: 2009-09-15, 19:18   

Ostatnio dostalem sierpa od Senseia (jako, ze karate to gola piesc) w okolice skroni/oka mniej wiecej :mrgreen:
Uderzenia w jajka tez czesto sie zdarzaja przy gosciu, ktory jest jakis nadpobudliwy.
Stluczenia piszczeli to norma :)

SargoN 

Wysłany: 2009-09-15, 19:49   

No stłuczenia piszczeli w wątrobę itp ile razy tak miałem ja jednak najlepiej pamiętam high kicka w ucho pod koniec wakacji :D

Telesik 
Kill Them All

Wysłany: 2009-09-15, 19:54   

Sargon i co... zrobił sie "kalafior" na uchu? XD

SargoN 

Wysłany: 2009-09-15, 20:04   

no bez przesady od razu kalafior :D trochę czerwone było i mi się w głowię kręciło przez jakiś czas

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2009-09-16, 15:21   

Ja swego czasu oberwałem genitalia (wiem nic nowego ;-) ) walczyliśmy na treningu w parterze i otrzymałem przypadkowy cios w "klejnoty" walka skończyła się KO :-) No i jeszcze jedna..trzymałem tarczę kolega ją pracowicie maltretował ktoś mnie z końca sali zawołał opuściłem tarczę i BACH! w sierp w polik wtedy bolało bardzo mocno.
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

Sajgon 

Wysłany: 2009-09-16, 16:42   

Ja tez kiedys w genitalia z 2 m z piłki.15 min lezałem na podłodze i sprawdzałem czy wszystko jest :lol: A taki jakby efekt zamrozenia i ból byl przez pol godziny :-P No i w piszczel albo kostkę codziennie dostaje od dziewczyn, jak powiem coś nie tak :->

.: www.sztuki-walki.bloog.pl :.

SargoN 

Wysłany: 2009-09-16, 18:42   

ja kiedyś dostałem w genitalia z kolana to był ból

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2009-09-16, 19:44   

- skęciłem sobie na judo palca u ręki w 2 miejscach (jakoś mi się zachaczył o judogę kolegi...), parę tygodni później zacząłem treningi BJJ i sobie znowu tego palca, tym razem lekko (ale też jak coś dotykałem, to bolało), skręciłem, hardkor polegał na tym, że nie mogłem się wycofać i musiałem z takim jeszcze przez parę minut walczyć. Boli mnie do dzisiaj jak odegnę w złą stronę, a to już ponad pół roku temu było
- mocne obicie piszczeli to norma,
- regularnie sine stawy od dużego palca u nogi (po źle wykonanym ma-geri albo po jakiejś niefortunnej sytuacji w judo)
- poobcierane stopy do krwi (efekt treningów parteru w takiej jednej sekcji, gdzie mieliśmy wyjątkowo szorstkie maty tatami ;] ), blizny od otarć miejscami
- ból jajek po nieprzepisowo wykonanym rzucie (jak ktoś spadając na ciebie wystawi kolano...) albo po czyimś
- kiedyś upadając po jakimś rzucie (nie pamiętam, jaki, coś w stylu o-goshi) zamiast ułożyć nóg jedna przed drugą ułożyłem je w jednej linii, czyli kolano jednej nogi z całej dziwki udeżyło w kolano drugiej. Nie mogłem się podnieść przez dobrych pare minut...
- na sparringu na wycieczce klasowej z jednym karatekom moje pierwsze mawashi zblokował jakoś niefortunnie łokciem. Zabolała mnie kostka, ale nie dałem po sobie poznać (nie po pierwszym ciosie!) i ćwiczyliśmy jeszcze dłuższy czas. dopiero następnego dnia zobaczyłem, że to jednak coś poważnego, bo spuchła :lol:

a z ulicznych:
- po ciosie z boku na żuchwę przez parę dni problemy z przeżuwaniem
- po prostym od koksa ostre rozcięcie pod wargą - masa krwi + blizna (należało mi się...)
- tego samego dnia dostałem z dynki i mi się jedynki trochę ruszały przez tydzień
- rozbita głowa jak mnie koleś wywrócił, pod włosami blizna została. Byłem po dwóch winach "Napoleon" (litrowe, 14 procent), więc zorientowałem się dopiero następnego dnia jak ujrzałem zakrwawiony pokój

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

woker 

Wysłany: 2009-09-16, 20:59   

Owszem, prawy sierpowy, poszedł nos w 2 miejscach. Po pół roku nadal odczuwam skutki.
Poza tym złamany bark (dokładnie szyjka), po takim śmiesznym rzucie jakieś 5 lat temu. 6 tygodni gips. Do dzisiaj prawy bark muszę rozgrzewać trochę dłużej, bo boli :)

A poobijane piszczele, czy jakieś rozcięcia to codzienność...

Rudson 

Wysłany: 2009-09-16, 21:06   

Niezły musiał byc ten koles kopiąc dziewczynę w krtan...

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-09-16, 21:35   

Takie rzeczy sie poprostu zdarzaja, ja raz po rzucie to myslalem, ze kark skrecilem, bo sie ruszyc nie moglem.

Odpowiedz do tematu