Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-07-12, 18:47
1) Bez diety ani rusz
2) Bez treningu ani rusz
3) Bialko to tylko dodatek do diety i to dopiero majac dluzszy starz na silowni
5) Jestes jeszcze mlody i wciaz sie rozwijasz, wiec wstrzymaj sie z przerzucaniem zelastwa
6) Niezauwazyles, ze nie ma punktu czwartego;)
7) Jesli jestes chudy i maloumiesniony to nie szalej, troche masy przybedzie ci jeszcze samoczynnie - potrzebny tylko czas
8) Jezeli chcesz koniecznie cos dzialac to rob kondyche, wytrzymalosc, trening domatora i styknie ci narazie.
9) Nie zameczaj sie jeszcze dietami, poprostu jedz zdrowo i unikaj swinstw
10) Duzo relaksu;)
To taki schemat dla kolejnych zbyt mlodych 'drobnoustrojow'. Chyba o niczym nie zapowmnialem;).
Ziomek., na przyszlosc nalbo napisz cos wstylu "Bylo, uzysj szukajki", albo wstrzymaj sie z takimi tekstami.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
OK, dzięki za radę Shinra ;) Chodziło mi po prostu o to, czy jakbym wcinał białka to czy bez treningu też masa przybywa. Ale dzięki że mi wszystko opisałeś, skro tak mówisz to wstrzymam się z tym nabieraniem masy ;) Aktualnie robię a6w + jakieś pompki, nic więcej. Masz pkt pomógł :P
I nie chodzi mi że bede przytyrany od wcinania białka, tylko czy po prostu przybędzie mi na wadze.. Poczytaj ze zrozumieniem ziomek i pomyśl, że ludzie nie sa aż tak tępi.
_________________ Nie ma kompromisu w obronie Matki Ziemi !
---------------------------------
konrad16
Wysłany: 2010-07-26, 16:29
Witam czy musze przybrać jeszcze na wadze ? bo chcem zacząć chodzić na siłke i mówi mi kolega że jestem za szczupły ?
no ale moim zdaniem nie jestem na wszelki wypadek podam moje dane i fotke:
mam 179 cm wzrostu
ważę 71 kg
mam 15 lat
_________________ Jeżeli przynajmniej śnisz, żeby mnie pokonać, lepiej, żebyś się obudził i przeprosił. :)))
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-07-26, 17:08
konrad16 napisał/a:
mówi mi kolega że jestem za szczupły ?
konrad16 napisał/a:
ale moim zdaniem nie jestem
No to nie widzę problemu. Jeżeli nie czujesz się chudy i dobrze Ci z obecną wagą itp. to nie warto się sugerować zdaniem kolegi.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
jesli masz te 71 kg przy wzroscie 179 to jest dobra waga wiec napewno nie jestes jakims tam patykiem ;) rob sobie w domu brzuski pompki podciaganie i troche hantle + dobre jedzonko to szybko dobijesz do idealu wagi ;)
konrad16
Wysłany: 2010-07-27, 21:31
ok dzięki
_________________ Jeżeli przynajmniej śnisz, żeby mnie pokonać, lepiej, żebyś się obudził i przeprosił. :)))
Zgadzam sie z powyższą opinią. Na razie odstaw białko,nie zaczynaj od suplementów czy odżywek,postaw na same ćwiczenia i za jakiś czas zobaczysz efekty.