Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Bieganie połączone z luźnymi cwiczeniami.
Autor Wiadomość
Kary 

Wysłany: 2011-02-19, 22:35   

Zależy w jakim jeszcze celu mają być te "aeroby" czyli zajęcia tlenowe , jeśli chcesz spalić zbędną tkankę tłuszczową to odpowiednia dieta + co najmniej 3x w tyg po 30min bieganie/rowerek stacjonarny tego typu ,ale oczywiście nie forsuj się jeśli nie możesz i stopniowo wydłużaj czas-jeśli chodzi o palenie tkanki tłuszczowej to podobno w granicach 40 min zaczyna się dopiero ostre spalanie ,ale to trzeba już zobaczyć po sobie co na nas najlepiej działa

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-02-21, 23:46   

MarcinMT napisał/a:
Nightmare, napisałem że w końcowym rozrachunku wyglada to inaczej bo przy bieganiu fatu spalimy okolo 190 kal a przy basenie do 260 w tłuszczu.

Okej ;d

Kary napisał/a:
Zależy w jakim jeszcze celu mają być te "aeroby" czyli zajęcia tlenowe , jeśli chcesz spalić zbędną tkankę tłuszczową to odpowiednia dieta + co najmniej 3x w tyg po 30min bieganie/rowerek stacjonarny tego typu ,ale oczywiście nie forsuj się jeśli nie możesz i stopniowo wydłużaj czas-jeśli chodzi o palenie tkanki tłuszczowej to podobno w granicach 40 min zaczyna się dopiero ostre spalanie ,ale to trzeba już zobaczyć po sobie co na nas najlepiej działa

2 raz widze ze jakies głupoty piszesz..

Tłuszcz spala sie po 20 minutach biegania bo po 20 minutach koncza sie zapasy GLIKOGENU

kosak 

Wysłany: 2011-02-22, 08:18   

Same aeroby są hvjowe, ale jako dodatek do interwałów + dieta daje dobre efekty.

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-02-22, 23:27   

Czyli zwykłe bieganie jest hoya warte tak ? czy znowu cos zle zrozumiałem ?

Kary 

Wysłany: 2011-02-23, 09:59   

Nightmare, Skoro napisałem głupoty ok ,ale w zamian za to proszę żebyś dokładnie to udowodnił ,że jest właśnie tak jak piszesz ;-) Prawdą jest taką ,że jeśli już będziemy dokładni to tłuszcz spalamy pod czas wszystkich aktywności w danym dniu i to jest oczywiste ,że glikogen się spala pierwszy ,ale gdzie jest to udokumentowane ,że po 20min praktycznie go już nie ma ?

trollik4
BJJ / Judo

Wysłany: 2011-02-23, 11:20   

Miałem na biologii, że tkanka tłuszczowa spala się po 30 minutach wysiłku ;-)
Ale pewnie jesteście mądrzejsi od mojego nauczyciela :-D

Kary 

Wysłany: 2011-02-23, 11:52   

Ja napisałem właśnie 30-40 minut dlatego ,że większe spalanie tkanki tłuszczowej zaczyna się mniej więcej w takim czasie ,ale co do aerobów to prawdą jest też to ,że ile ludzi tyle teorii na ten temat jaki czas i jaka częstotliwość wykonywania aero w tyg. a ja podałem jedną z nich ,którą kiedyś jeden z instruktorów na siłownii mi przedstawiał kiedy o wykonywaniu treningu tlenowego rozmawialiśmy a co do Pani od biologii to wątpliwe ,żeby się myliła. To ,że również na każdego inne bodźce treningowe działają to też jest prawda

kosak 

Wysłany: 2011-02-23, 15:21   

Nightmare napisał/a:
Czyli zwykłe bieganie jest hoya warte tak ?

Tak, czyli samo zwykłe bieganie jest słabe, odradzam spalanie tłuszczu samymi aerobami.

Nightmare 
BJJ/MMA/ZAPASY/MT

Wysłany: 2011-02-23, 23:54   

trollik4 napisał/a:
Miałem na biologii, że tkanka tłuszczowa spala się po 30 minutach wysiłku ;-)
Ale pewnie jesteście mądrzejsi od mojego nauczyciela :-D

Moj nauczyciel uważa ze glutamina jest egzogenna wiec cos w w tym jest :D

[ Dodano: 2011-02-24, 00:01 ]
kosak napisał/a:
Nightmare napisał/a:
Czyli zwykłe bieganie jest hoya warte tak ?

Tak, czyli samo zwykłe bieganie jest słabe, odradzam spalanie tłuszczu samymi aerobami.

Czyli jesli na redukcji mam bilans z 1 treningiem 2703 (-100 bo poczatek redukcji)+trucht 30 min x ~ 7 kcl = 310 kcl bilans ujemny jest ? Wiec wytłumacz mi prosze czemu dalej marnie ?

kosak 

Wysłany: 2011-02-24, 08:18   

Jak tak się bawisz to zwracam honor, ja nigdy nie liczyłem diety co do kalorii.

Kary 

Wysłany: 2011-02-25, 11:55   

Podstawa diety na redukcje to właśnie ujemny bilans jeśli się tego trzymasz no to każde ćwiczenia aerobowe i inne będą działać na organizm - na pewno ;-)

MMAniak 

Wysłany: 2011-02-25, 13:33   

Nightmare napisał/a:
jak możesz odradzać??? racja, że spalanie będzie świetne w połączeniu z dietą i wysiłkiem różnego typu, ale nie możesz odradzać samego biegania, ktoś kto nie trzyma diety, a biega i tak będzie miał efekt! więc lepiej biegać niż nie biegać. Poza tym nawet grubasek z kondycją jest zdrowszy niż suchar bez kondycji.

Siv94

Wysłany: 2011-03-04, 21:07   

Ja osobiście proponuję podzielić sobie trening sprawnościowy. I nie biegać przez wszystkie treningi tylko raz bieganie, raz skakanka. Skakanka to najwiekszy wycisk (moim zdaniem oczywiscie).

Odpowiedz do tematu