Zależy w jakim jeszcze celu mają być te "aeroby" czyli zajęcia tlenowe , jeśli chcesz spalić zbędną tkankę tłuszczową to odpowiednia dieta + co najmniej 3x w tyg po 30min bieganie/rowerek stacjonarny tego typu ,ale oczywiście nie forsuj się jeśli nie możesz i stopniowo wydłużaj czas-jeśli chodzi o palenie tkanki tłuszczowej to podobno w granicach 40 min zaczyna się dopiero ostre spalanie ,ale to trzeba już zobaczyć po sobie co na nas najlepiej działa
_________________ www.karo-fhu.pl/sklep - Już działamy ! / Witaminy i Suplementy dla Sportowców informację na Priv , mail, gg!
Nightmare, napisałem że w końcowym rozrachunku wyglada to inaczej bo przy bieganiu fatu spalimy okolo 190 kal a przy basenie do 260 w tłuszczu.
Okej ;d
Kary napisał/a:
Zależy w jakim jeszcze celu mają być te "aeroby" czyli zajęcia tlenowe , jeśli chcesz spalić zbędną tkankę tłuszczową to odpowiednia dieta + co najmniej 3x w tyg po 30min bieganie/rowerek stacjonarny tego typu ,ale oczywiście nie forsuj się jeśli nie możesz i stopniowo wydłużaj czas-jeśli chodzi o palenie tkanki tłuszczowej to podobno w granicach 40 min zaczyna się dopiero ostre spalanie ,ale to trzeba już zobaczyć po sobie co na nas najlepiej działa
2 raz widze ze jakies głupoty piszesz..
Tłuszcz spala sie po 20 minutach biegania bo po 20 minutach koncza sie zapasy GLIKOGENU
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Nightmare, Skoro napisałem głupoty ok ,ale w zamian za to proszę żebyś dokładnie to udowodnił ,że jest właśnie tak jak piszesz Prawdą jest taką ,że jeśli już będziemy dokładni to tłuszcz spalamy pod czas wszystkich aktywności w danym dniu i to jest oczywiste ,że glikogen się spala pierwszy ,ale gdzie jest to udokumentowane ,że po 20min praktycznie go już nie ma ?
Ja napisałem właśnie 30-40 minut dlatego ,że większe spalanie tkanki tłuszczowej zaczyna się mniej więcej w takim czasie ,ale co do aerobów to prawdą jest też to ,że ile ludzi tyle teorii na ten temat jaki czas i jaka częstotliwość wykonywania aero w tyg. a ja podałem jedną z nich ,którą kiedyś jeden z instruktorów na siłownii mi przedstawiał kiedy o wykonywaniu treningu tlenowego rozmawialiśmy a co do Pani od biologii to wątpliwe ,żeby się myliła. To ,że również na każdego inne bodźce treningowe działają to też jest prawda
Miałem na biologii, że tkanka tłuszczowa spala się po 30 minutach wysiłku
Ale pewnie jesteście mądrzejsi od mojego nauczyciela
Moj nauczyciel uważa ze glutamina jest egzogenna wiec cos w w tym jest :D
[ Dodano: 2011-02-24, 00:01 ]
kosak napisał/a:
Nightmare napisał/a:
Czyli zwykłe bieganie jest hoya warte tak ?
Tak, czyli samo zwykłe bieganie jest słabe, odradzam spalanie tłuszczu samymi aerobami.
Czyli jesli na redukcji mam bilans z 1 treningiem 2703 (-100 bo poczatek redukcji)+trucht 30 min x ~ 7 kcl = 310 kcl bilans ujemny jest ? Wiec wytłumacz mi prosze czemu dalej marnie ?
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Tak, czyli samo zwykłe bieganie jest słabe, odradzam spalanie tłuszczu samymi aerobami.
jak możesz odradzać??? racja, że spalanie będzie świetne w połączeniu z dietą i wysiłkiem różnego typu, ale nie możesz odradzać samego biegania, ktoś kto nie trzyma diety, a biega i tak będzie miał efekt! więc lepiej biegać niż nie biegać. Poza tym nawet grubasek z kondycją jest zdrowszy niż suchar bez kondycji.
Ja osobiście proponuję podzielić sobie trening sprawnościowy. I nie biegać przez wszystkie treningi tylko raz bieganie, raz skakanka. Skakanka to najwiekszy wycisk (moim zdaniem oczywiscie).