czesc. chce byc bokserem ale zapisze sie dopiero na studiach (19-20-21 lat) a chcialbym pozniej przejsc na zawodostwo. czy z takim wiekiem mam jeszcze szanse na kariere ? pomocy . . . zaznaczam naj odpowiedz
Wydaje mi sie, ze szanse masz zawsze. Nie wiem dlaczego majac 16 lat myslisz tak duzo do przodu, w tym wieku wszystko sie zmienia... Im pozniej zaczniesz tym wiadomo, ze bedziesz mial troche gorszy start niz mlode chlopaki.
skwarek28 Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Posty: 65 Skąd: Polski Stolica
Wysłany: 2009-11-24, 08:49
Z całym szacunkiem ale boks to technicznie najtrudniejszy ze sportów walki tak jak napisze dobry możesz być ale w wieku 21 lat to ci nie wróżę przyszłości boksera. Mimo dużych starań to żeby wystartować a amatorskim boksie to będziesz musiał trenować 5-6 lat co daje nam 25-26 lat a to dopiero będą twoje początki zazwyczaj takich walk przed przejściem na zawodostwo walczy się o koło 50 i nawet i ponad 100 tak jak Góral (Adamek) zanim wywalczysz bedziesz miał koło 30 lat jak nie więcej no i zeby iść na zawodostwo to jeszcze musisz je powygrywać. Jednym słowem w tym sporcie tak późno jest prawie nie możliwe zrobić jakąś karierę.
Nigdy nie jest za późno, ale wiadome jest, że w czym młodszym wieku zaczniesz tym prędzej wiedze sobie będziesz przyswajał, szybciej się nauczysz. No, ale moim zdaniem powinieneś zacząć jak najpredzej, tak przygotowawczo inaczej amatorsko
nie moge teraz na zaden trning isc bo na zadupiu mieszkam i tam nic nie ma. w bialyostoku pewnie bede studiowal. teraz nie mieszkam w rzeszowie i lipa. no to dajmy ze pojade w wieku 19 lat. mam jeszcze szanse na zawodostwo ??
Wysłany: 2009-11-24, 19:45
W SP 5 sa jakies treningi boksu albo kickboxingu w poniedzialki o 17 i w srody o 19. Sa to informacje z poprzedniego roku ale raczej nie wiele sie zmienilo. Idz sie dowiedziec, co Ci szkodzi.