Wysłany: 2009-09-12, 11:31 brak pomyslu na temat :D
siema wszystkim jestem nowy wiec prosze o wyrozumialosc :D wiec tak: ternowalem KK 1,5 roku na treningach mialem elementy boksu...moje pytanie brzmi jakie polecacie cwiczenia by uderzac szybciej i mocniej i czy moglbym teraz sam nauczyc sie kilku technik z MT?? thx z gory
Pomógł: 44 razy Wiek: 22 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2338 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2009-09-12, 11:41
Jesli chodzi o uderzenie to przede wszystkim ciagle powtarzanie danej techniki, poza tym mozna cos kombinowac, ale o tym juz bylo wiec... -> szukajka
Sam sie nieucz, bo sie niczego nie nauczysz, przejdz sie na trningi chociaz zeby zlapac podstawy, dopiero wtedy bedziesz mogl cos kombinowac. Walkowane setki razy.
_________________ "Są ludy, co dojrzały do śmierci z rąk ludów niedojrzałych do życia" - J. Kaczmarski
mam jeszcze 2 pytania : moglby mi ktos ulorzyc trening zeby wyrobic sobie szybko sile i szybkosc (nie mam zadnego sprzetu tylko 2 hantle 3 kg i robie z nimi bieg bokserski) ?
Ostatnio zmieniony przez one_love 2009-09-12, 12:59, w całości zmieniany 1 raz
trenowalem półtora roku kk :P chodzi mi o sile i szybkosc
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 490 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2009-09-12, 13:57
szybkość ciosu pochodzi z techniki oraz "wyrobienia mięśni"
szybkość cwiczysz na worku lub tarczach
robisz kilka serii 10s na maxa szybo potem 50s. odpoczynku
siła to Masa x Szybkość
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-09-12, 14:43
one_love napisał/a:
a jak nabrac masy??
Robić treningi nastawione na zdobywanie masy mięśniowej do tego odpowiednia dieta.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-09-12, 19:59
Ja za układanie planów treningowych się nie zabieram, ale mogę ci polecić ten bądź ten Ja trenuje wg pierwszego planu i nie narzekam, ale jeżeli nie masz żadnego doświadczenia na siłce to zrób jakąś ogólnorozwojówkę. Za dietę się nie biorę bo w tym temacie jestem zielony
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"