Witam!
Mam pytanie czy podczas treningu brzuchu np. 6 Weidera jest sens ocieplać brzuch (np. owinąć się bandażem elastycznym bo akurat o tym pytałem) jeśli chce stracić trochę tłuszczu?
_________________ Ten kto pokona przeciwnik jest dobry.
Ten który pokona samego siebie jest
Niezwyciężony.
Wiem, ze są takie pasy, które nakłada się na brzuch itp, ale czy pomagają nie mam pojęcia. Skoro intensywniej się przy tym pocisz to zapewne coś w tym jest.
Zamiast a6w zrób sobie ABSII.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-02-17, 19:41
Owe pasy to "pasy neoprenowe": Co do ich niewiarogodnego działania (jak to zostają opisane na serwisach aukcyjnych) ciężko się odnieść. Osobiście wierze jedynie w najprostszą formę redukcyjną: dieta+aeroby, a wszelkie pomoce właśnie typu pasy neoprenowe traktuje z przymrużeniem oka. Co do pozytywnych właściwości owego "przyrządu" można na pewno zaliczyć podaną wyżej zwiększoną/przyspieszoną potliwość co wiąże się z szybszą oraz efektywniejszą utratą toksyn, utrzymaniem temperatury oraz w pewnym stopniu stabilizacją mięśni brzucha i im przybocznych.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Moim zdaniem te pasy to "gufno". Ich działanie można porównać do założenia kolejnej bluzy która i tak nic nie daje. Podobno zwiększona temp. to szybsza utrata tłuszczu używałem ich kiedyś teraz nie używam i nie widzę różnicy.
Scorpion Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Paź 2008 Posty: 55
Wysłany: 2010-02-17, 23:45
Ćwicząc non stop w pasie osłabiasz mięśnie. Jesteś ściśnięty i nic poza tym, a to że się spocisz bardziej to juz lepiej sobie interwały zrobić ;-]
_________________ Zaciśnij pięści doprowadzą Cię do celu...