Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
częstotliwość treningu
Autor Wiadomość
stoprocent 

Wysłany: 2009-07-30, 11:45   

Sam mieszkam na zadupiu póki co i jedyne co mam to siłownia :-> Nie masz nawet karate ? Leć na karate musi być w okolicy 8-)

ps. to się może przydać

[url="http://rapidshare.com/files/157941173/trening_silowy_bez_sprzetu.rar"]http://rapidshare.com/files/157941173/tren...bez_sprzetu.rar[/url]

dirty44

Wysłany: 2009-07-30, 18:31   

Czy karate to nie wiem, nie jestem zbytnio zorientowany, jeśli już to co najwyżej szkoła coś organizuje. Kiedyś chodziłem na kick-boxing przez parę miechów ale to było jeszcze w gimnazjum nie wiem czy teraz coś jest.

Sajgon 

Wysłany: 2009-07-30, 22:00   

Skąd jestes?

.: www.sztuki-walki.bloog.pl :.

dirty44

Wysłany: 2009-08-09, 21:36   

Nie odpowiedziałem bo nie lubię się upubliczniać w internecie. Powiedzmy ze jestem z mazur. Napiszę jak teraz wygląda moje ćwiczenie. 3 razy w tygodniu robię te pompki, brzuszki i przysiady, staram się wraz z postępami zwiększać ilość powtórzeń. Dodałem ćwiczenia aerobowe, mija tydzień jak je wykonuję. 40 minut dziennie jeżdżenia na rowerku stacjonarnym (20 min. rano i 20 wieczorem). Od jutra zwiększam o 3 minuty. To na czym mi zależy najbardziej to siła w łapie i tu mam wątpliwości. Robienie pompek wystarczy? Może dodać coś na biceps? hantle? Bo na co właściwie działa robienie pompek? Nie znam się na tym, ale zauważyłem poprawę jeśli chodzi o triceps. Druga rzecz na której mi zależało to tzw. kaloryfer ale bez konkretnej diety mogę co najwyżej pomarzyć mimo brzuszków i aerobów. Zastanawiam się nad sztukami walki, chciałbym trenować boks ale nie wiem czy coś znajdę.

[ Dodano: 2009-08-10, 13:58 ]
I jak, doradziłby ktoś? Dodać coś na siłę rąk? Czy systematyczne zwiększanie ilości pompek wystarczy?

Odpowiedz do tematu