ja bym stawiał na judoke ale to różnie bywa nie walczy styl lecz człowiek i jeśli walczy na mistrz judoka na początkującego aikodoke to wiadomo kto wygra
Wysłany: 2009-01-27, 21:47
Oczywiście, że Judoka ponieważ to najlepszy styl z wyżej wymienionych
Mackos, capoiera i aikido to raczej sztuka niż walka, więc zdecydowanie judoka powinien ich pozamiatać. Tak więc jak chcesz być skuteczny, to judo. Jak ładnie się "gibać", to capoiera. Jak hmmm... to aikido A jak chcesz ćwiczyć po to, żeby bić się na ulicy, to na tym wózku daleko nie zajedziesz.
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-01-29, 19:53
Też bym postawił na Judo. Mimo wszytsko nadaje się Judo lepiej niż ww. style na ulice.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Mad Max Pomógł: 17 razy Wiek: 24 Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 423 Skąd: Z wiatrem
Wysłany: 2009-01-30, 21:46
Człowiek który jest lepiej wytrenowany i bardziej zdeterminowany wygra, niezależnie od tego co trenuje
Pamiętajcie walczy człowiek, nie sztuka walki, a wy caly czas zapominacie o tym
_________________ Chwała temu kto mnie zabije. Śmierć temu kto mnie obrazi.
judo. co do aikido/capo to jednak chyba aikido przydatniejsze (choć to zależy od trenera). Capo to śmiech na sali, w klubie gdzie ćwiczę vt obok mają treningi ludzie z capo - to, co oni tam wyczyniają absolutnie nic by nie dało w walce.