Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Domowe sporty
Autor Wiadomość
Joker254 

Wysłany: 2010-01-16, 10:40   Domowe sporty

Tak jak już pisałem chce coś ćwiczyć w domu mam do dyspozycji troche miejsca, sztangileki 2x4 kg, i nie mam nigdzie żadnego klubu sportowego, może za półtora roku jak pojde do liceum czy technikum, to znajdzie się prawdziwa siłownia, mam 14 lat w tym roku 15 mierzę koło 180 cm ważę gdzieś z 74 kg, i jak już pisałem jestem astmatykiemi zależy mi na jakimś sporcie taki w domowych warunkach które bedzie dosyć szybki aby kogoś pokonać i wykończyć skutecznie rywala, a no i tego nie wiem czy to może być przyczyną tego że często strzelają mi kości, nie tylko u palców ale również kręgosłup (trochę krzywy) i kark, czasem strzela się z tych kości jak na filmach. pozdro ;) fajne forum

Tibex 

Wysłany: 2010-01-16, 11:28   

Tymi hantelkami za dużo nie zdziałasz. Ja mam 13 lat i hantelki po 5 kg i niedługo będzie to dla mnie za mały ciężar już jest za mały na duże części mięśni. (chyba że chcesz ćwiczyć wytrzymałość). Poszperaj o treningu domatora.

MarcinMT 
MMA

Wysłany: 2010-01-16, 15:16   

Trening Domatora.

Joker254 

Wysłany: 2010-01-16, 16:59   

A czy ten trening domatora to da jakies efekty?

FranzMaurer4444 
Kierownik

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2010-01-16, 17:30   

ja trenuje w domu.nigdy nie byłem w żadnym klubie kulturystycznym. 8-)

Tibex 

Wysłany: 2010-01-16, 19:06   

FranzMaurer4444 napisał/a:
ja trenuje w domu.nigdy nie byłem w żadnym klubie kulturystycznym. 8-)

No pewnie że nie trzeba na siłownię chodzić wystarczy kupić odpowiedni sprzęt ( lub zrobić) i kupić odpowiadające obciążenie też ćwiczę w domu :)

Joker zależy jaką siłę mają mięśnie. Np. mi od tego treningu wzrastała wytrzymałość a mojemu chudemu koledze troszkę masa przyszła.

Joker254 

Wysłany: 2010-01-16, 19:38   

Mi masy chybanie trzeba lepiej siła lub wygląd

Tibex 

Wysłany: 2010-01-16, 20:52   

Z masą idzie siła. A na trening typowo siłowy jesteś za młody i masz za mały staż treningowy(?). A żeby mieć wygląd to niski poziom bf. A po co Ci wygląd skoro nie zajmujesz się kulturystyką tylko sw. Jeśli nie chcesz masy to ćwicz na wytrzymałość to chyba zwiększa także siłę a pózniej zabierz się za trening siłowy.

Joker254 

Wysłany: 2010-01-16, 21:00   

ok dzięki za radę zobaczy się

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-01-18, 19:44   

Cytat:
No pewnie że nie trzeba na siłownię chodzić wystarczy kupić odpowiedni sprzęt ( lub zrobić) i kupić odpowiadające obciążenie też ćwiczę w domu :)

ale zapomniałeś o najważniejszym: Trzeba mieć miejsce na żelazo, bo nie każdy posiada takowe miejsce. nawet tych kilka m2.

Cytat:
A czy ten trening domatora to da jakies efekty?

Tak pomaga

Cytat:
Joker zależy jaką siłę mają mięśnie. Np. mi od tego treningu wzrastała wytrzymałość a mojemu chudemu koledze troszkę masa przyszła.

to zależy w dużym stopniu od genów, i jak się ćwiczy, na wytrzmałość/siłę czy masę, najpierw jak się zaczyna to buduję się siłę ogólną

dobrze,abyś miał w domu jakiś worek treningowy
i jak zaczynasz to zaczynał od ACT, czyli trening obwodowy, każda część ciała jest ćwiczona, w 12 ćwiczeniach odpowiednio rozłożona między sobą.

Maniex_Szn 

Wysłany: 2010-01-19, 20:24   

hahah nie kasujcie tego tematu.

Wypowiedzi tibjeksa to klasyg

Joker254 

Wysłany: 2010-01-30, 16:28   

[quote="Mawashi"]
Cytat:

dobrze,abyś miał w domu jakiś worek treningowy
i jak zaczynasz to zaczynał od ACT, czyli trening obwodowy, każda część ciała jest ćwiczona, w 12 ćwiczeniach odpowiednio rozłożona między sobą.

TA w małym pokoiku w bloku worek.

Odpowiedz do tematu