Mam 14 lat , ważę 52 przy wzroscie 155cm.Jestem 2,5 miesiąca po operacji na klatkę piersiową. Ze sportami walki interesuje się od niedawna.Mam pytanie.Ostatnio kupiłem worek i hantle.Czy wystarczy mi na razie trening indywidualny?Czy lepiej żeby chodzić na jakieś zajęcia,treningi do jakiegoś klubu?I czy w moim wieku wskazana jest jakaś dieta.A jak jest to jaka?
Mam 14 lat , ważę 52 przy wzroscie 155cm.Jestem 2,5 miesiąca po operacji na klatkę piersiową
co to za operacja?
Dreso napisał/a:
Mam pytanie.Ostatnio kupiłem worek i hantle.Czy wystarczy mi na razie trening indywidualny?Czy lepiej żeby chodzić na jakieś zajęcia,treningi do jakiegoś klubu?
Klub
[ Dodano: 2009-12-15, 15:39 ]
Dreso napisał/a:
I czy w moim wieku wskazana jest jakaś dieta.A jak jest to jaka?
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2009-12-15, 19:07
Dreso napisał/a:
I czy w moim wieku wskazana jest jakaś dieta.
Nie ma co na razie katować organizmu dietą. Ciało rośnie i się rozwija także nie ma co cudować.
Dreso napisał/a:
Czy lepiej żeby chodzić na jakieś zajęcia,treningi do jakiegoś klubu
Idź to klubu, potem w domu możesz na worku ćwiczyć nauczone techniki, a hantlami możesz już ćwiczyć tylko niech to będzie taka "zabawa", lekkie treningi i nie za duże ciężary.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-12-16, 18:40
Jeżeli chodzi o trening na siłowni: Koniecznie poradź się lekarza sportowego, czy jest to zalecane po takim okresie od operacji!
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
O siłowni nic nie pisał, jedynie kupił hantelki, więc myśle że wykonywanie jakichś ćwiczeń na biceps, triceps i inne mniejsze partie nie zaszkodzi. Tylko żeby omijać klate.