Fotka gardy kumpla . Dobrze trzyma ? Poprawić ma coś ?
Nie wiedziałem jaki dział, ten wydał się najodpowiedniejszy, także proszę o nie usuwanie tematu.
Bardziej postawa na osiedlowego fightera niz garda.
no faktycznie, nie wiem co on zakrywa, oprócz podbródka i to nie zakrył całkowicie
Garda to lewa noga lekko wysunięta i lewa ręka lekko wysunięta, a prawa ręka cofnięta i prawa noga również lekko cofnięta, i gardę trzyma się na wysokości oczu, i powinno się zakrywać korpus, w tym splot słoneczny...
a plus łokcie bardziej do środka, nie na zewnątrz
najlepiej udaj się na jakiś trening, albo przypatrz się jak inni zawodnicy trzymają garde
garda to połowa sukcesu, trzeba umieć ją wykorzystać do własnych celów, nie tylko trzymać i dawać się obijać
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Jak to jest garda to ja mam implanty zamiast jąder co ta "garda" zakrywa? wystarcz prosty i szczena cofnięta o parę cm
i każdy chyba musi coś mądrego dopisać, i tak powstaje Off-top'ick
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
To jest fota dla lansu a nie gardy kumpla... źle się ustawił w ogóle do zdjecia, najbardziej dla mnie rzuca się odsłonięta klatka piersiowa (zbyt szeroki rozstaw łokci).
od 5 godzin i 56 minut autor się nie pojawił...
może rozkminiają drugą [lepszą] sesję zdjęciową
Prawa ręka przy brodzie, łokieć zakrywa wątrobę. Lewa chroni szczękę, no i łokcie bardziej zwarte. Może popełniłem jakiś błąd, ale nie umiem wyjaśnić definicji gardy pisząc.
_________________ MUAY THAI...
"Bez trenera nie będzie z Ciebie fightera" :D
łokcie na zewnątrz = zimno jest
łokcie do środka = cieplej jest
tak to ująłem klimatycznie
łokcie bliżej środka ręce na wysokości oczu jeśli jesteś prawo ręczny to prawa blisko szczęki lewa lekko wysunięta do przodu(ja mam minimalnie lewą wyżej niż prawą łatwiej mi się zbija ale przez to lewy bok mam mocno obity) lewa noga z przodu prawa z tyłu nogi NIE mają być w jednej linii. Lekki rozkrok i lewa o jedna stopę do przodu mniej więcej coś takiego ciężko wyjaśnić. głowa lekko pochylona. Tak to u mnie wygląda starałem się wyjaśnić najlepiej jak potrafiłem. Ale bez trenera nie będziesz znał swoich błędów najlepiej idź na parę treningów i tam szybko Ci trener to skoryguje. bo nawet kąt ustawienia pięści ma znaczenie żeby krzywdy sobie nie zrobić
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy