Rozumiem, ze nie nauczę się walczyć bez sekcji, po wakacjach zapisze się na taekwondo, a teraz będę trenował na hantlach i ekspanderze. Jakie będą tego efekty? Czy wyrobią mi się silne, twarde ręce, które wpłyną na siłę ciosu?
Pomógł: 2 razy Wiek: 21 Dołączył: 23 Lut 2011 Posty: 122 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-30, 19:57
Zrobią↨ Ci się problemy ze stawami, jak było to wałkowane w wielu innych tematach. Chcesz zwiększyć siłę, to zwiększ masę mięśniową, "przytyraj" trochę.
_________________ Honor to stroma wyspa bez brzegów, nie możesz na nią wrócić, gdy już raz ją opuściłeś
Jeśli chcesz, znajdziesz sposób.
Jeśli nie, znajdziesz powód.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-07-31, 11:49
Łyda napisał/a:
Zrobią Ci się problemy ze stawami, jak było to wałkowane w wielu innych tematach.
Od ćwiczenia na hantlach i ekspanderze?
331 napisał/a:
Czy wyrobią mi się silne, twarde ręce, które wpłyną na siłę ciosu?
Nie, a nawet jakby się wyrobiły to na siłę ciosu to nie wpłynie. Siła zależy od poprawnej techniki, dynamiki. Jednak nie widzę przeszkód żebyś sobie nie ćwiczył na przykład treningiem domatora. Do tego biegaj żeby podreperować kondycję i będziesz wtedy w miarę przygotowany do treningu w sekcji.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Polepszenie kondycji i trochę treningu na hantlach nie zaszkodzi a może pomóc. Rozciąganie nóg też Ci się przyda przy tkd. Tylko o rozciąganiu poczytaj trochę byś krzywdy sobie nie zrobił.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-07-31, 18:24
yaol90 napisał/a:
podciąganie na taboretach?:P jak to wygląda.
Myślę, że chodzi tu o pompki w podporze tyłem. Tak mi się przynajmniej wydaje.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"