Wysłany: 2011-01-11, 20:30 Jaka Sztuka Walki Dla Mnie (J.S.W.D.M.)
Witam możecie mnie kojarzyć z innych postów ( dokładnie 2 na temat klubów w okolicach warszawy i Street Fighterze) a w tym temacie chce prosić o pomoc przy wyborze sztuki walki.
Mam 15 lat, ok. 175cm, i 68kg. Chce bardzo chodzić na jedną ze sztuk walki, myślałem o MT lub BJJ, ale teraz to nie jestem pewny bo na początek chciał bym się jakiejś sztuki nauczyć, i jak dobrze by mi szło przenieść się na MMA, Mieszkam blisko Warszawy więc z klubami (jest dużo sztuk walki) nie ma problemu. Co mi polecicie ?
Obie sztuki walki należą do najlepszych pod MMA, zastanów się czy bardziej podoba Ci się uderzanie i kopanie, czy tarzanie się po ziemi. Idź na jeden trening MT, a potem na jeden trening BJJ.
znajdź klub mma a tam już Cię przygotują. Masz podczepiony w bazie klubów temat o polecanych klubach przez Borutę i tam na pewno warto iść.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy