Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kaletka w kolanie
Autor Wiadomość
wowa1983 

Wysłany: 2009-07-31, 18:05   Kaletka w kolanie

cześć

Niestety dochowałem się uszkodzenia kaletki kolanowej. Skutkuje to zapaleniem i opuchlizną, ograniczoną możliwością stawu kolanowego. Z tego co lekarz mówił będzie to powracać, a przy moim stanie kolan może nawet grozić wycięciem. Tak to jest jak się podłogi na klęczkach szoruje ;-) .

Mam do was pytanie jak zabezpieczyć kolano ?? Może jakieś maści puki można jeszcze pociągnąć na nich ??
I co w wypadku wycięcia, jakie są konsekwencje ?? Czy to już koniec sportu :-( ,a może tylko jego ograniczenie :-| ??
Może ktoś z was miał podobne dolegliwości mniejsze lub większe ???

dzięki za odpowiedz i rady (:
pozdrawiam

ps. chodzi o sztuki walki,ale ten uraz występuje też w innych sportach

gurnik1992 

Wysłany: 2009-09-07, 21:31   

http://forum.fight-club.p...35,30.htm#39226 poczytaj ten temat mam coś podobnego.

szaron1984 

Wysłany: 2010-11-19, 10:32   kontuzja kolana

witam niedawno mialem dwie kontuzje kolana w odstepach 2 miesiecy lekarz powiedzialze mam niestabilne kolano oraz prawdopodobnie zerwane troczki rzepki i mozliwe zerwane lub naderwane wiazadla boczne i poboczne .po za tym mysle ze mam koslawosc kolan . mam obecnie orteze z regulowanym sotpniem zgiecia . mam do wszystkich doswiadczonych pytanie czy mam jakies szanse na powrot do treningow muay thai lub k1 . kiedys cwiczylem ogolnie mma , z gory dziekuje

[ Dodano: 2010-11-19, 10:36 ]
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Odpowiedz do tematu