Niestety dochowałem się uszkodzenia kaletki kolanowej. Skutkuje to zapaleniem i opuchlizną, ograniczoną możliwością stawu kolanowego. Z tego co lekarz mówił będzie to powracać, a przy moim stanie kolan może nawet grozić wycięciem. Tak to jest jak się podłogi na klęczkach szoruje .
Mam do was pytanie jak zabezpieczyć kolano ?? Może jakieś maści puki można jeszcze pociągnąć na nich ??
I co w wypadku wycięcia, jakie są konsekwencje ?? Czy to już koniec sportu ,a może tylko jego ograniczenie ??
Może ktoś z was miał podobne dolegliwości mniejsze lub większe ???
dzięki za odpowiedz i rady (:
pozdrawiam
ps. chodzi o sztuki walki,ale ten uraz występuje też w innych sportach
witam niedawno mialem dwie kontuzje kolana w odstepach 2 miesiecy lekarz powiedzialze mam niestabilne kolano oraz prawdopodobnie zerwane troczki rzepki i mozliwe zerwane lub naderwane wiazadla boczne i poboczne .po za tym mysle ze mam koslawosc kolan . mam obecnie orteze z regulowanym sotpniem zgiecia . mam do wszystkich doswiadczonych pytanie czy mam jakies szanse na powrot do treningow muay thai lub k1 . kiedys cwiczylem ogolnie mma , z gory dziekuje
[ Dodano: 2010-11-19, 10:36 ]
_________________ ból to tylko próba charakteru !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nigdy sie nie poddac !!!!!!!!!!!!!1