Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Mój trening i dalszy rozwój!
Autor Wiadomość
Kubixes 

Wysłany: 2011-05-13, 19:23   Mój trening i dalszy rozwój!

Z uwagi iż, jest to mój pierwszy post na tym forum:

WITAM WSZYSTKICH SERDECZNIE!!! 8-)

Nie dawno zacząłem ćwiczyć pod sztuki walki ( mógł bym się zapisać na profesjonalne treningi SW, ale po prostu trochę mi wstyd gdyż trochę się zapuściłem, waga mi skoczyła ( 86kg wagi/ przy 180 wzrostu) a kondycja to już w ogóle... na prof. treningu nie nadążał bym po prostu za innymi, ale pewnie za 4-5 miesięcy się zapiszę jak już trochę w domu podreperuje kondyche i mięśnie ;P

Więc tak : przez jakiś czas trenowałem treningiem kulturystycznym i spędziłem na forum związanym z tym sportem jakieś 3 lata ( i nadal tam bywam), więc każdy trening układam automatycznie i z przyzwyczajenia bardziej pod kulturystykę niż SW:(

Obecnie stosuje takie ćwiczenia: bieganie, skakanka, spięcia brzucha, 1-2 ćwiczenia na biceps ( młotki itp.), pompki ( 2 rodzaje na klate i triceps) i oczywiście po treningu dokładne rozciąganie ok. 15 min... pleców na razie nie ćwiczę bo nie mam gdzie dać drążka. Do dyspozycji mam : skakanke, 2 hantle i ok. 40 kg obiążenia, worek bokserski ( ale na nim nie ćwiczę, gdyż podobno jeśli ktoś nie zna techniki to wyrabia sobie złe nawyki podczas boksowania i trudno się ich oduczyć). Od treningu oczekuje przede wszystkim poprawy kondycji i równomiernego rozrostu mięśni. tym samym planem ćwiczę 4x w tygodniu to jest: PON,WT,CZW,SOB i dodatkowo w PT 40 min roweru stacjonarnego.

I tu moja prośba: czy ktoś z tych ćwiczeń podanych przeze mnie mógł by mi ułożyć trening pod SW: można jakieś ćwiczenia pozmieniać dodać itp. ale na początku wolał bym ćwiczyć 4x w tygodniu tym samym planem na którym ćwiczyłbym wszystkie partie mięśni, a gdy już je wzmocnie to przejdę na SPLIT, a dodatkowo w PT ok. 40 min roweru stacjonarnego aby dać mięśniom trochę luzu. Nie żebym był leniwy, ale po prostu nie znam się do końca na różnicach między planem kulturystycznym a pod SW, a lepiej mi się ćwiczy jak wiem, że ćwiczę dobrym planem aby osiągnąć swój cel!! ;D Dokładnie chodzi mi oto aby chronologicznie ułożyć co i kiedy mam ćwiczyć a czas i powtórzenia dobiorę pod siebie;) ale z chęcią posłucham waszych porad!

Jeszcze co do diety: jem zdrowo, dużo warzyw, owoców itd. Nie obżeram się słodyczami, hamburgerami itp.
Co do supli to nie wiem czy kupić już jakieś minerały i witaminy oraz coś na stawy czy zostawić to na później. Chociaż o stawy się boję bo 2 lata temu miałem w kolanie uszkodzoną łękotkę oraz w 2 kolanach przerost błony maziowej. A waga też jest w miarę wysoka;/ jednak nie chce mocnych środków, gdyż oprócz minerałów i wit zbytnio nie jestem za suplami.

Dane:
wiek - 16 , prawie 17 lat
staż - 3 miechy kulturystycznego treningu a pod SW jakieś 2 tyg.;/
waga - 86
wzrost - 180cm
suple - przez 2 miechy glukozamina ( lekarz dał na kolana) i przez jakieś 3 tyg kapsułki magnezu

Batman 

Wysłany: 2011-05-14, 20:38   

FBW?

Kubixes 

Wysłany: 2011-05-15, 10:35   

A dokładniej?? ACT?

Batman 

Wysłany: 2011-05-15, 18:36   

http://forum.fight-club.p...ngow-vt2691.htm
Czy na prawdę jest trudno obczaić troszkę forum?

Odpowiedz do tematu