Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Muay thai dla 14 nastolatka czy raczej aikido.
Autor Wiadomość
szczotmaster

Wysłany: 2010-10-26, 08:31   Muay thai dla 14 nastolatka czy raczej aikido.

Siema wszystkim. Chciałbym się zapisać na treningi Muay thai ale myślę że to za szybko dla 14 latka i to jeszcze o wzroście 163 cm i 46 kg. Jak myślicie mogę się zapisać na te treningi czy poczekać kilka lat i np. potrenować na razie aikido ?

Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź. :mrgreen:

ellesar 
Capoeira

Wysłany: 2010-10-26, 10:19   

nie rozumiem zwiazku aikido z MT ;)
wg mnie zapisac sie mozesz jak najbardziej :)

Toq 

Wysłany: 2010-10-26, 10:45   

Nie myśl nawet o żadnym Aikido. Nie przechodź nawet w okolicach tego klubu... Zapisuj się na muay thai...

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-10-26, 14:51   

Idź na MT chyba że powiedzą że jesteś za młody czy coś wtedy poszukaj np. kick boxingu , kyokushin , taekwondo , boks... to cię przygotuje do MT . albo coś chwytanego np. judo zależy co tam masz .

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2010-10-26, 17:22   

Zależy od klubu. Mogą Ci powiedzieć, że jesteś za młody i wtedy jak radzili inni idź na coś innego. Jednak jeśli pozwolą to się nie zastanawiaj nawet. Idź.
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

Batman 

Wysłany: 2010-10-26, 21:08   

Nie rozumiem, czemu odradzacie mu aikido. Aikido nie jest skuteczne, ale on ma 14 lat, więc co z tego, że będzie chodzić na Tajski? Na pewno nie znajdzie klubu, gdzie mum pozwolą. A aikido może chyba trenować rekreacyjnie, prawda?

Majkel

Wysłany: 2010-10-26, 21:32   

Nieprawda,aikido jest tylko marnotrawieniem pieniędzy,a MT nie zawsze jest od 16 lat.

Z aikido nie wyniesie praktycznie nic.

michal_5_fcb 
FC Barcelona

Wysłany: 2010-10-26, 22:06   

Już nie zaczynajmy panowie na nowo tematu o skuteczności bądź nie aikido. szczotmaster, na tę sztukę walki wybierz się w ostateczności ;-)
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-10-26, 22:11   

Jeśli nie ma innego wyboru , albo po prostu mu pasuje to ok , jakieś korzyści z tego też będą , ale zawsze może wziąć co lepszego co mu się bardziej przyda i przygotuje go do MT . A jak pozwolą na MT to po problemie ;-)

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2010-10-26, 22:11   

Jeśli nie ma innego wyboru , albo po prostu mu pasuje to ok , jakieś korzyści z tego też będą , ale zawsze może wziąć co lepszego co mu się bardziej przyda i przygotuje go do MT . A jak pozwolą na MT to po problemie ;-)

szczotmaster

Wysłany: 2010-10-27, 07:11   

Dzięki wszystkim za odpowiedzi

BurninParadise 
BJJ

Wysłany: 2010-10-28, 14:57   

Mi pozwolili iść na MT jak miałem 14 lat, Tobie też powinni. :)

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2010-10-28, 16:19   

żeby coś z aikido opanować potrzeba naprawdę sporo czasu. Ja mam swoje zdanie na temat skuteczności. Ale jeżeli chcesz później i tak pójść na MT to lepiej jak zaczniesz z czymś co Ci pomoże tam. np kickboxing,boks,karate,taekwondo i inne uderzane. W MT też stosuje się podcinki, obalenia czasem nawet rzuto-podobne. Ale tego nauczysz się już na treningach. Najlepiej jeżeli od razu by Cię przyjęli do sekcji. U mnie np nie ma ograniczenia wiekowego w grupie podstawowej i widziałem młodych chłopaczków tak na oko 11-14 lat. Więc to zależy gdzie ale zasada ogólnie jest jedna im szybciej zaczniesz tym lepsze i szybsze efekty będą. Oczywiście nie od razu i wymaga to dużo wysiłku i poświęcenia. W przypadku MT jeszcze dużo bólu:P
Leć do sekcji pogadać z trenerem jak najszybciej i napisz co Ci powiedział:) Powodzenia

Wysłany: 2010-10-28, 22:51   

Czy Cię przyjmą w wieku 14 lat to zależy od sekcji. Mnie na przykład przyjęli w tym wieku. Nie idź na Aikido tylko od razy na MT i weź ze sobą jakiegoś kolegę do ćwiczeń w parze.

Kruczek96

Wysłany: 2010-10-30, 11:11   

good napisał/a:
Czy Cię przyjmą w wieku 14 lat to zależy od sekcji. Mnie na przykład przyjęli w tym wieku. Nie idź na Aikido tylko od razy na MT i weź ze sobą jakiegoś kolegę do ćwiczeń w parze.

Hehe tak się składa, że ja z nim już tam byłem :-) Ale on niema odwagi tam chodzić...
A mamy do wyboru : MT,Aikido,Karate-kyo Mnie bardziej obchodzą style chwytane ale w naszym mieście niema chyba takich sekcji :-/ Dlatego pozostaje Aikido :roll:

good napisał/a:
Czy Cię przyjmą w wieku 14 lat to zależy od sekcji.

A co do tego to trener nam pozwolił chodzić ;-) ;-)

Odpowiedz do tematu