Wysłany: 2011-05-07, 21:58 Nauka walkipo domowemu :P
Witam....
1.Mam 14 lat ważne okolu 44kg mój wzrost około 155cm..
2.Chciałbym się nauczyć walczyć tzn.Bronic przez ""łobuzami"..!
.U mnie w miasteczku są ludzie którzy szukają zaczepki w(w moim wieku)I nie wiem już dużo razy mnie zaczepiali, jeden to mnie ściga i chce mnie pobić!!!.A więc nie chodzę do żadnych klubów żądnych hallll treningowych chcę nauczyć się walczyć np. z internetu w domu..
Oczywiście mam swoją własną salkę do treningow (bez przyrządów)..Prosze o rady!
Idź do jakiegoś klubu. Sam to raczej nie za wiele się nauczysz, a nawet jeśli opanujesz jakieś ruchy to co z tego, jeśli nie przećwiczysz tego w sparingu?
Do obrony może MMA, bo rozwija w różnych płaszczyznach <stójka, parter, klincz, obalenia>. Ale lepiej napisz w jakim mieszkasz mieście i jakie sw masz do wyboru.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-05-08, 10:58
Ty weź napisz skąd jesteś bo już paru typów na forum było co niby nie mieli żadnych SW w okolicy, a się okazywało, że w mieścinie obok jest jakiś dobry klub.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Wysłany: 2011-05-08, 17:36
Powiedz od razu, że Ci się nie chce. Ja też dojeżdżałem 25 km i jakoś nie narzekałem. Na pewno są autobusy. Aż taki mały nie jesteś żeby mama cię samego do autobusu nie puściła. Napisz jakie miasto to na pewno coś znajdziemy (o ile tego w ogóle chcesz). Jak nawet Batman ruszył dupę na trening to Ty też możesz
Z dojazdami to jest różnie, bo jak mieszka na wsi i jego autobusy nie dojeżdżały do tej miejscowości, to musiałby jechać do innego miasta, a później jeszcze do innego, więc dochopdziły by do karnetu 2 bilety miesięczne, a te znowu są drogie. Batman nie ruszał się na trening, bo nie miał czasu, tak jak i teraz, dlatego nie byłem dawno na treningu.
Wysłany: 2011-05-08, 17:44
Pisze nawet na wikipedii, że w tej miejscowości Orneta jest PKS i nawet kolej. Na pewno jak się zmobilizuje to coś wymyśli. Chyba, że już na prawdę będzie kiepsko to wtedy będzie musiał znaleźć inne rozwiązanie.