Witam. Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich:)
Pewnego dnia doszedłem do wniosku że trzeba coś z sobą zrobić... Wpadłem na pomysł żeby zacząć trenować sztukę walki. Od dawna interesował mnie boks tajski, czytałem dużo na ten temat i poszerzałem swoją wiedzę. Doszedłem do wniosku że "to jest to" Zacząłem nabierać kondycji rozciągać się i ogólnie ćwiczyć. 1,5 roku temu skończyłem chodzić na siłownię ( po ponad roku) więc gdybym miał wrócić to nie ma problemu. Gdy poszperałem trochę w necie dowiedziałem się że nie ma sensu tego robić bez odpowiedniego nadzoru... i tu jest pies pogrzebany:P najbliżej mam do łodzi jakieś 50Km... Pracuję codziennie do 17 i zbytnio nie miałbym czasu dojeżdżać...co mi możecie poradzić? Nie chcę rezygnować...
Pozdrawiam serdecznie
Pomógł: 48 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 721 Skąd: Północ
Wysłany: 2009-12-27, 17:41
W Skierniewicach podajże jest kilka sekcji: Boks; Krav Maga; możliwe, że Tajski lecz ją już chyba zlikwidowali. Szukaj na necie, sporo informacji lecz niektóre sprzed kliku lat.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer
Komaro Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Paź 2008 Posty: 1727
Wysłany: 2009-12-27, 18:22
Karate Kyokushin:
MLKS Widok "Kyokushinkai-Skkk" Skierniewicki Klub Karate
Pomologiczna 10, 96-100 Skierniewice
Cytat:
Z tego co sie oreintuje to w Skc jest karate, (judo, ju jitsu na Widoku, hala OSIR) MMA na starym OSIRzE oraz Boks Tajski i BF Savate w wieży ciśnień koło dowrca pkp, tel. 503 499 158
Witam!! Mam wielką prośbę chce rozpącząć treningi Muay Tai, jestem z Lublina czy orięntuje sie ktoś gdzie najlepiej zapisac sie na treningi a konkretnie do jakiej szkoły, wiele teraz sie słyszy o szkołach ktore nie są prawdziwymi szkolami a trenerzy nie maja uprawnień!! Z gory wielkie dzieki!!
**Bombel** Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 93
To moja propozycja,zresztą nie jestem z Lublina,a tylko o tym klubie coś dobrego słyszałem.
Wysłany: 2010-01-07, 16:25
kancik napisał/a:
Witam!! Mam wielką prośbę chce rozpącząć treningi Muay Tai, jestem z Lublina czy orięntuje sie ktoś gdzie najlepiej zapisac sie na treningi a konkretnie do jakiej szkoły, wiele teraz sie słyszy o szkołach ktore nie są prawdziwymi szkolami a trenerzy nie maja uprawnień!! Z gory wielkie dzieki!!
komaro nie wiem czy dla niego karate no chyba że chce sobie rekreacyjnie ćwiczyć, muay thai, kickoxing, boks to są podobne i napewno bardzie skuteczne, może w boksie samymi rękami ale według mnie dobry bokser sobie wszędzie poradzi, 50 km to daleko jak masz tam karate a jest blisko krav maga i boks to lepiej sobie karate odpuść, znaczy pytaj komara killa i pimpka ale ja sądzę że nie ma tam gardy do bani, same kopnięcia (jeżeli chciałbyś się na ulicy obronić jest ryzyko wywrócenia się i zero rąk(bynajmniej kyokushin) , ja tylko oceniam karate pytaj chłopaków ja dopiero się w to zagłębiam ) ;) pozdrawiam
_________________ :)
Wysłany: 2010-01-07, 20:57
Zjutas2004 napisał/a:
komaro nie wiem czy dla niego karate no chyba że chce sobie rekreacyjnie ćwiczyć, muay thai, kickoxing, boks to są podobne i napewno bardzie skuteczne, może w boksie samymi rękami ale według mnie dobry bokser sobie wszędzie poradzi, 50 km to daleko jak masz tam karate a jest blisko krav maga i boks to lepiej sobie karate odpuść, znaczy pytaj komara killa i pimpka ale ja sądzę że nie ma tam gardy do bani, same kopnięcia (jeżeli chciałbyś się na ulicy obronić jest ryzyko wywrócenia się i zero rąk(bynajmniej kyokushin) , ja tylko oceniam karate pytaj chłopaków ja dopiero się w to zagłębiam ) ;) pozdrawiam
W K-1 Center masz Krav Mage KB MT boks i inne była też kiedyś sekcja Rio Grappling Club (MMA i BJJ) ale trener przeniósł się do Wawy i lipa. Chyba, że się mogę mylić i sekcja działa więc polecam ten klub.
no to nic innego jak iść i sobie ćwiczyć idź na MT i uzupełnij je boksem to już będziesz dobrze walczył no ik przecież "Sport to samo zdrowie" ;D 3m się