Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Nietypowy problem
Autor Wiadomość
flackmistrz 

Wysłany: 2009-12-27, 01:31   Nietypowy problem

Witam. Jako że to mój pierwszy post witam wszystkich:)
Pewnego dnia doszedłem do wniosku że trzeba coś z sobą zrobić... Wpadłem na pomysł żeby zacząć trenować sztukę walki. Od dawna interesował mnie boks tajski, czytałem dużo na ten temat i poszerzałem swoją wiedzę. Doszedłem do wniosku że "to jest to" Zacząłem nabierać kondycji rozciągać się i ogólnie ćwiczyć. 1,5 roku temu skończyłem chodzić na siłownię ( po ponad roku) więc gdybym miał wrócić to nie ma problemu. Gdy poszperałem trochę w necie dowiedziałem się że nie ma sensu tego robić bez odpowiedniego nadzoru... i tu jest pies pogrzebany:P najbliżej mam do łodzi jakieś 50Km... Pracuję codziennie do 17 i zbytnio nie miałbym czasu dojeżdżać...co mi możecie poradzić? Nie chcę rezygnować...
Pozdrawiam serdecznie

shinra 
Omne nimium nocet

Wysłany: 2009-12-27, 01:34   

Napisz jaka miejscowka, a może ktos bedziewiedzial cos o czyms jeszcze w twojej okolicy.

flackmistrz 

Wysłany: 2009-12-27, 01:45   

Mieszkam w baaaaardzo małej miejscowości o nazwie Wola Wysoka

Komaro 

Wysłany: 2009-12-27, 11:33   

Podaj najbliższe miasteczka większe. Może tam będzie jakaś sekcja KB albo KK.

flackmistrz 

Wysłany: 2009-12-27, 14:39   

Takie większe to Brzeziny Skierniewice Głowno... chyba to wszystko

Komaro 

Wysłany: 2009-12-27, 16:01   

flackmistrz napisał/a:
Takie większe to Brzeziny Skierniewice Głowno... chyba to wszystko

Skierniewice tylko znam reszty nie, żadnego klubu KB ani MT nie ma mogę jeszcze poszukać jakiś KK jeśli chcesz.

Lucjusz1992 
PZKFiTS

Wysłany: 2009-12-27, 17:41   

W Skierniewicach podajże jest kilka sekcji: Boks; Krav Maga; możliwe, że Tajski lecz ją już chyba zlikwidowali. Szukaj na necie, sporo informacji lecz niektóre sprzed kliku lat.

"Ból przemija, chwała trwa wiecznie"
Alan Shearer

Komaro 

Wysłany: 2009-12-27, 18:22   

Karate Kyokushin:
MLKS Widok
"Kyokushinkai-Skkk" Skierniewicki Klub Karate
Pomologiczna 10, 96-100 Skierniewice

Cytat:
Z tego co sie oreintuje to w Skc jest karate, (judo, ju jitsu na Widoku, hala OSIR) MMA na starym OSIRzE oraz Boks Tajski i BF Savate w wieży ciśnień koło dowrca pkp, tel. 503 499 158

flackmistrz 

Wysłany: 2009-12-27, 22:03   

ok dzięki:) jutro będę się kontaktował z tymi klubami:)

kancik 

Wysłany: 2010-01-07, 14:31   

Witam!! Mam wielką prośbę chce rozpącząć treningi Muay Tai, jestem z Lublina czy orięntuje sie ktoś gdzie najlepiej zapisac sie na treningi a konkretnie do jakiej szkoły, wiele teraz sie słyszy o szkołach ktore nie są prawdziwymi szkolami a trenerzy nie maja uprawnień!! Z gory wielkie dzieki!!

**Bombel** 

Wysłany: 2010-01-07, 14:47   

http://www.muaythai.pollub.pl/

To moja propozycja,zresztą nie jestem z Lublina,a tylko o tym klubie coś dobrego słyszałem.

Komaro 

Wysłany: 2010-01-07, 16:25   

kancik napisał/a:
Witam!! Mam wielką prośbę chce rozpącząć treningi Muay Tai, jestem z Lublina czy orięntuje sie ktoś gdzie najlepiej zapisac sie na treningi a konkretnie do jakiej szkoły, wiele teraz sie słyszy o szkołach ktore nie są prawdziwymi szkolami a trenerzy nie maja uprawnień!! Z gory wielkie dzieki!!

K-1 Center

Zjutas2004 
Muay Thai User ;D

Wysłany: 2010-01-07, 20:40   

komaro nie wiem czy dla niego karate no chyba że chce sobie rekreacyjnie ćwiczyć, muay thai, kickoxing, boks to są podobne i napewno bardzie skuteczne, może w boksie samymi rękami ale według mnie dobry bokser sobie wszędzie poradzi, 50 km to daleko jak masz tam karate a jest blisko krav maga i boks to lepiej sobie karate odpuść, znaczy pytaj komara killa i pimpka ale ja sądzę że nie ma tam gardy do bani, same kopnięcia (jeżeli chciałbyś się na ulicy obronić jest ryzyko wywrócenia się i zero rąk(bynajmniej kyokushin) , ja tylko oceniam karate pytaj chłopaków ja dopiero się w to zagłębiam ) ;) pozdrawiam

Komaro 

Wysłany: 2010-01-07, 20:57   

Zjutas2004 napisał/a:
komaro nie wiem czy dla niego karate no chyba że chce sobie rekreacyjnie ćwiczyć, muay thai, kickoxing, boks to są podobne i napewno bardzie skuteczne, może w boksie samymi rękami ale według mnie dobry bokser sobie wszędzie poradzi, 50 km to daleko jak masz tam karate a jest blisko krav maga i boks to lepiej sobie karate odpuść, znaczy pytaj komara killa i pimpka ale ja sądzę że nie ma tam gardy do bani, same kopnięcia (jeżeli chciałbyś się na ulicy obronić jest ryzyko wywrócenia się i zero rąk(bynajmniej kyokushin) , ja tylko oceniam karate pytaj chłopaków ja dopiero się w to zagłębiam ) ;) pozdrawiam

W K-1 Center masz Krav Mage KB MT boks i inne była też kiedyś sekcja Rio Grappling Club (MMA i BJJ) ale trener przeniósł się do Wawy i lipa. Chyba, że się mogę mylić i sekcja działa więc polecam ten klub.

Zjutas2004 
Muay Thai User ;D

Wysłany: 2010-01-07, 21:54   

no to nic innego jak iść i sobie ćwiczyć idź na MT i uzupełnij je boksem to już będziesz dobrze walczył no ik przecież "Sport to samo zdrowie" ;D 3m się

Odpowiedz do tematu