Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
nowy atlas
Autor Wiadomość
duka115 
kickboxing

Wysłany: 2010-11-28, 19:21   nowy atlas

Witam , niedługo sprawie sobie nowy atlas do cwiczen i mam takie pytanie jak na nim ćwiczyć . Duze czy male cięzary ile serii oraz powturzen ?
Mam 15 lat 180 wzrostu i 69 kilo

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2010-11-29, 12:51   

małe ciężary, nie wiele powtórzeń i nie wiele serii

ja bym ci proponował pompki w różnych wariantach i z różnych utrudnieniem oraz podciąganie się - szybciej osiągniesz efekty niż katując sę na atlasie, już wielu moich kolegów ćwiczą z obciążeniem własnego ciała i są zadowoleni
rób co uważasz za słuszne, ale nie miej pretensji, że bolą ci stawy, kręgosłup, mięśnie, kark, czy cokolwiek
nie piszę że ci będzie coś boleć podczas 1-2lat, ale to kwestia czasu, kiedy będziesz miał jakieś problemu, i to zależy w dużym stopniu jak zaczniejsz ćwiczyć itp...

więc co ci mogę powiedzieć więcej, uważaj na siebie i to co robisz i rób progresję stopniowo, nie ma drogi na skróty

kolega opowiadał, że w jego klasie jest taki fajny murzynek, a skubany jaki wyrzeźbiony i jaki silny, i powiedział, że ćwiczy tylko i wyłącznie z własną masą ciała [nie wiem czy codziennie] i pije 2x dzinnie proteiny :mrgreen:

duka115 
kickboxing

Wysłany: 2010-11-29, 20:07   

ćwicze juz od jakiś 2 miesięcy z masą własengo ciala .
Podciągam sie, pompiki różnego rodzaju, przysiady , brzuszki itp
daje efekty .
Ale raczej na atlasie bede pracowal na rezbe czyli jakies 20 powturzen przy cięzarze 15 kg

[ Dodano: 2010-11-29, 21:45 ]
a co do tego goscia od twojego kolegi z klasy to ile ma lat ?

Batman 

Wysłany: 2010-11-29, 22:03   

Nie masz co robić z pieniędzmy? Wydaj je na coś lepszego, bo szkoda w twoim wieku inwestować w tak drogi sprzęt.

Odpowiedz do tematu