Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Ochraniacze na piszczele
Autor Wiadomość
Szpara93 

Wysłany: 2010-10-21, 23:35   Ochraniacze na piszczele

Siemka trenuję kravke no i mam mały dylemat bo jedni mówią że ochraniacze się przydadzą i żeby lepiej mieć a drudzy mówią żebym sobie Hartował piszczele no i nie wiem czy powinienem hartować czy lepiej kupić prosiłbym o waszą opinie.

DrunkenMaster 
Linke Gold Team

Wysłany: 2010-10-22, 01:34   

Ale ochraniacze do czego? Jak chcesz kopać w worek i tarcze tylko, to ochraniacze nie są niezbędne, natomiast do sparringów się zdecydowanie przydają. Inna sprawa to wałkowany na forum bardzo często motyw "sam się nic nie nauczysz". Nie ma sensu uczyć się kopnięć nie ćwicząc żadnej sztuki walki je wykorzystującej (kravka to nie SW), tylko złych nawyków można nabrać.

-> poker online, 50$ na start bez depozytu, możliwość wypłaty po zagraniu określonej ilości rozdań,

-> na wszystkie pytania odpowiem na pw, w razie co służę pomocą

skwarek28 

Wysłany: 2010-10-22, 07:59   

Szpara93 napisał/a:
drudzy mówią żebym sobie Hartował piszczele

No ja chciał bym zobaczyć jak oni tak sobie hartują te piszcze le komtuzja za kontuzją nie oni są tacy twardzi, a gówno prawda nigdy mocno nie kopneli. Ja co powiem tak chroń swoje ciało jak możesz ćwicz w ochraniaczas trenujesz kravke do samoobrony nie musisz ciała przyzwyczajać do takich zbić nawet jak ktoś cie zaatakuje to adrenalina ci na czas walki znieczuli wszystko. pomyśl o tym wracasz z treningu kopałeś a jeden z twoich kolegów zablokował niechcący łokciem ty ledwo wrchodzisz i ktoś cie prosi na ulicy o twoje pieniadze co robisz nie bo ledwo stosz 8-)

Konsekwentnie bez napinki...

BJJ/Kick box/Boks/MMA

Szpara93 

Wysłany: 2010-10-22, 14:10   

no w sumie racja dzięki za pomoc temat można zamknąć

Odpowiedz do tematu