Witam. Mam do was parę pytań:
1.Co sądzicie o klubie kingboxingu w kutnie chodzi mi czy jest ogólnie takim dobrym klubem. Od paru miesięcy uczęszczam na trening w tym klubie. Szczerze to wolał bym trenować np. MMA chodzi mi głowie o parter bo jestem dosyć niski i szczupły na swój wiek mam skończone 16 lat wzrost 166cm:( i waże 45,5kg.
2. Jestem mańkutem i jak sparuje z prawo ręcznym to czy muszę zmieniać postawe?
3. Na początku lutego mam egzamin na poziom od 10 do 8. To czego moge sie spodziewać od egzaminatora bo bede zdawał na poziom 8.
4. Zaczolem ćwiczyć 6 weidera czy ona rzeczywiście są jakiej efekty po tym?
Mam podobny wzrost, tyle samo lat ale ważę o 10 kg więcej więc też mam dużą niedowagę . Też jestem leworęczny i nie zmieniam pozycji, choć nie trenuje uderzanych(Judo + BJJ), ale na sparingach no to zaczynam jak mi wygodniej, trener na pewno cię za to nie skarci.
Co do A6W to są duże efekty, ale głównie wizualne, bo siłowo to chyba aż takich nie ma (zrobiłem pół cyklu i pojawił się całkiem niezły kaloryfer) .
Pozdrawiam.
1. Nic nie wiem o tym klubie, a co do twoich warunków fizycznych to wydaje mi się że łatwiej byś miał w boksie/KB niż w MMA. Przy takiej wadze pewnie będziesz miał dużo niższych przeciwiników, bedziesz mógł ich trzymać na dystans, w parterze te atuty byłyby zniwelowane.
2. Jak jesteś mańkutem to wykorzystaj ten atut i nigdy w życiu nie zmieniaj pozycji tylko po to żeby twojemu partnerowi było łatwiej, uważaj na prawy prosty.
4.Radzę przestać wykonywać A6W i zacząć ABS II , to bardziej ci się przyda.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-01-28, 15:45
kendzior132 napisał/a:
2. Jestem mańkutem i jak sparuje z prawo ręcznym to czy muszę zmieniać postawe?
Nie to nawet plus dla ciebie. Niektórzy zawodnicy nie lubią walczyć z mańkutami.
kendzior132 napisał/a:
Zaczolem ćwiczyć 6 weidera czy ona rzeczywiście są jakiej efekty po tym?
Zdecydowanie lepszy jest ABSII bądź trening trójfazowy brzucha.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
A dozwolone jest ze nastąpne (nie wiem czy dobrze napisałem ale jestem dyslektykiem) na stope tak żeby przytrzymać przeciwnika? A na inne moje pytania nie pomożecie?
1.Co sądzicie o klubie kingboxingu w kutnie chodzi mi czy jest ogólnie takim dobrym klubem. Od paru miesięcy uczęszczam na trening w tym klubie. Szczerze to wolał bym trenować np. MMA chodzi mi głowie o parter bo jestem dosyć niski i szczupły na swój wiek mam skończone 16 lat wzrost 166cm:( i waże 45,5kg.
Nie znam klubu.
kendzior132 napisał/a:
3. Na początku lutego mam egzamin na poziom od 10 do 8. To czego moge sie spodziewać od egzaminatora bo bede zdawał na poziom 8.
Nie trenuję, więc nie wiem.
kendzior132 napisał/a:
Nie robiłem, nie znam się na tym.
kendzior132 napisał/a:
A dozwolone jest ze nastąpne (nie wiem czy dobrze napisałem ale jestem dyslektykiem) na stope tak żeby przytrzymać przeciwnika?
2. Jestem mańkutem i jak sparuje z prawo ręcznym to czy muszę zmieniać postawe?.
2 walcz jak Ci wygodnie
4efekty widać jak nie masz zbyt dużej tkanki tłuszczowej ale a6w jest nudne lepsze efekty i ciekawsze jest abs2
na resztę pytań nie jestem w stanie pomoc bo nie wiem
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
@Batman, co ty wogule ćwiczysz(jaką SW)?
Nie pytam złośliwie, tylko się udzielasz w każdym temacie o każdej SW i niekiedy według mnie błędnie się wypowiadasz
Nie napisałem, że TU, tylko kiedyś jeszcze jak konta nie miałem to czytałem to forum i z niektórymi postami Twoimi się nie zgodziłem, teraz mi się nie chce szukać. Mogły to być stare posty i wtedy byłeś nie doinformowany, albo ja miałem błędne pojęcie (w końcu człowiek się uczy nie?).
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie
Mogły to być stare posty i wtedy byłeś nie doinformowany (w końcu człowiek się uczy nie?).
Dlatego jestem na tym forum, żeby się dokształcać. Co do twojego pytania, to nie trenuję nic, mam tylko wiedzę praktyczną, swoje wypowiedzi opieram na wypowiedziach ludzi na tym forum, ludzi znających się na tym z innych źródeł i kolegów trenujących. Już miałem się wybierać na zapasy, ale wyszło jak wyszło, brak czasu, częste zmęczenie po pracy, czy szkole i do tego pewnie dochodzi leń , ale było o tym w innych tematach