2. Na ochroniarza nie potrzebujesz żadnych specjalnych kwalifikacji. Masywna sylwetka to już plus. Nie wiem jak z policją, a BOR i takie sprawy to już wyższy stopień wtajemniczenia. A pieniędzy z tego dużych nie będzie
Jak stoisz na bramce na imprezach, to tak, ale jak poważniejszy, to to nie wystarczy A do tego przydadzą Ci się bardziej style chwytane.
Pimpek35 napisał/a:
Jeśli chciałbyś pracować w ochronie lub policji to informacja o tym, że trenujesz SW nie daje aż tak wiele ;) po prostu jakiś +. Tak jak w rekrutacji do policji jest to kropla w morzu...
W najbliższym czasie zapiszę się na ten boks, dodam treningi na siłowni, na wakacjach pochodzę również na Kyo, bo też będzie za darmo (ale tylko w wakacje). Jeśli mi się spodoba to zobaczymy co pociągnę dalej.
Jeśli chodzi o te kimona (tuniki czy też szlafroki, nie wiem jak to się nazywa) to są one uniwersalne?
Bo mieszkam w internacie w Tarnowie, tutaj za darmo jest boks, ale normalnie bliżej mam do Gorlic, a tam Kyo jest darmowe w wakacje. Kupując strój do tej szkółki w Gorlicach będzie on dobry również w Tarnowie?
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Jeszcze nie wiem, na razie idę na boks. Kolega chodzi na Kyo i coś koło 100 dał za to kimono, więc pytałem hipotetycznie żeby się nie okazało, że muszę drugie znowuż kupić.
Karate-Gi winno miec naszywki stylu. Jesli sa to naszywki np. Kyokushin to w kazdej sekcji Kyokushin jest, przynajmniej powinno byc uznawane lecz nie w innych stylach. Niezaleznie od tego czy za granicą czy u nas. Co do kosztów to lepiej kupić lepsze, zeby sie nie porwało i nie wygladalo jak szmatka :) do tego bedziesz czul pewien dyskomfort jak spoci sie Tobie dupsko i bedzie przeswitywalo do gaci...
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Ja polecam krótkie spodenki i koszulkę To jest najbardziej uniwersalny strój treningowy :)
i wygodny, ale koszulkę można szybko rozerwać jak słaby materiał