Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Plan treningowy.
Autor Wiadomość
trollik4
BJJ / Judo

Wysłany: 2011-04-11, 20:47   Plan treningowy.

Witam.
Zbliża się maj i jak to bywa w szkołach średnich starsze klasy odchodzą więc są lepsze plany lekcji itp więc będę miał więcej czasu po szkole aby coś ćwiczyć.
W tym momencie zwracam się do was z prośbą o pomoc w ułożeniu planu treningowego ( nie chodzi o siłownię tylko taki rozbudowany domatora ;-) ).
Więc tak w klubie ćwiczę we wtorki i środy i nie ma możliwości zmienienia tych dni. We wtorki dodatkowo nie dam rady robić żadnych innych ćwiczeń bo nie wyrobie po prostu ;-) . W owym planie chciałbym uwzględnić wiadomo podnoszenie na drążku, pompki itp rzeczy, ale dodatkowo coś na poprawę wydolności w walce ( może interwały?) trening brzucha raczej pod rzeźbę bo chudy jestem i nie potrzebuje spalać tkanki tłuszczowej :-D (myślałem o A6W i ABS II) nie wiem co lepsze, swego czasu robiłem A6W i po dość krótkim okresie czasu były widoczne efekty. Myślałem także nad dodaniem 1x w tyg "Tabate" ale nie wiem czy to nie za dużo, zwłaszcza, że poza magnezem suplementacja nie wchodzi w grę, dieta niestety też, staram się po prostu jakieś tam podstawowe zasady żywieniowe trzymać. Celem treningu jest ogólne poprawienie wyglądu, siły, wydolności czyli ogółem wszystkiego ;-) (da się tak wogule? :-D ).
Pozdrawiam i liczę na pomoc ;-) .

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2011-04-12, 00:43   Re: Plan treningowy.

trollik4 napisał/a:
Witam.
Zbliża się maj i jak to bywa w szkołach średnich starsze klasy odchodzą więc są lepsze plany lekcji itp więc będę miał więcej czasu po szkole aby coś ćwiczyć.
W tym momencie zwracam się do was z prośbą o pomoc w ułożeniu planu treningowego ( nie chodzi o siłownię tylko taki rozbudowany domatora ;-) ).

nie chcę tutaj nic rozpisywać czy mieszać,
ale przeczytaj książkę: "Trening siłowy bez sprzętu" - O. Lafay'a
dzięki tym poradom i metodom zwiększysz siłę jak i masę czy rzeźbę poprawisz
jest kilkanaście poziomów
łatwa dostępna w sieci :mrgreen:
szybciej będą widoczne efekty niż na siłowni + czekaj i niecierpliw się czekając na swoją kolejkę :mrgreen: a tak sprzęt potrzebny masz w zasięgu ręki i to bez czekania na swoją kolejkę :mrgreen:

trollik4
BJJ / Judo

Wysłany: 2011-04-12, 16:30   

Siłownia jak pisałem odpada, przeczytam tę książkę na pewno ;-) .
Ale mi chodziło głównie co i w jaki dzień tygodnia robić bo mam ambitne plany i po prostu nie wiem czy to ogarnę wszystko, a raczej czy mój organizm to ogarnie i czy będzie miał czas na regeneracje ;-) . trochę teraz z innej beczki: Interwały są dobre na poprawienie kondycji? i jak się powinno je robić minuta sprintu i minuta odpoczynku czy jakieś jakieś inne rozmiary czasowe?.

Edit: Wymyśliłem taki plan
Interwały 2x w tygodniu, 1x tabata, 2x trening w klubie, do tego jeszcze A6W i właśnie nie wiem ile razy i w jakie dni w tyg. podciąganie i pompki.

Poniedziałek: Interwały
Wtorek Trening w klubie
Środa Trening w klubie
Czwartek Interwały
Piątek Tabata
Sobota Luźny dłuższy bieg.

Co wy na to i kiedy w to wsadzić pompki i podciągnięcia (różne warianty) lub co zmienić aby było dobrze.
Pozdrawiam i liczę na pomoc ;-)

Ofc jeszcze pomyślę nad radą podaną przez Mawashi, a właśnie ćwiczył ktoś tym sposobem, który jest podany w książce?

[ Dodano: 2011-04-18, 19:32 ]
Pomoże ktoś? :-)

Odpowiedz do tematu