Witam. Mam 25 lat i zastanawiam się na rozpoczęciem trenowania jakiejś sztuki walki. Myślę, że najpierw powinienem chyba jakoś się do tego przygotować. Na pewno kondycyjnie może jakieś rozciąganie... ? Czy możecie mi podpowiedzieć jak zacząć? Pływam na basenie przynajmniej 1-2 razy w tygodniu, robi popularne "brzuszki" i pompki.
Kiedyś coś tam trenowałem przez chwilę. Może stąd ta chęć najpierw do przygotowania kondycyjnego. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie treningu mięśni, również w domu. Czy pompki, drążek itp. nie będą przeszkadzały?
Z87 Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 224
Wysłany: 2011-09-15, 13:36
Ludzik napisał/a:
Kiedyś coś tam trenowałem przez chwilę. Może stąd ta chęć najpierw do przygotowania kondycyjnego. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie treningu mięśni, również w domu. Czy pompki, drążek itp. nie będą przeszkadzały?
Nie będą przeszkadzać, taki rzeczy jak pompki i brzuszki to się u mnie podczas treningów czasem robi :)
Aha :) Może warto by pobiegać trochę przed pójściem gdziekolwiek? Tak tak-czytałem wasze wypowiedzi, również to, że to nie wstyd mieć zadyszkę na treningu. Niestety typ człowieka ze mnie taki, że lubię być choć trochę przygotowany o ile mogę sam coś zrobić w tym zakresie.
Pytanie jeszcze jedno-czy 25 lat to nie jest zły wiek, żeby cokolwiek zacząć trenować?