Witam.
Jestem tutaj nowy i to jest mój pierwszy temat więc proszę o wyrozumiałość.
Mam taki problem iż jestem bardzo chudy i niski a walki mi nie wychodzą więc postanowiłem ćwiczyć ale i tak jestem za mały.
Mam 13 lat i ważę 43kg i mam 158cm wzrostu.
Mój plan jest taki aby się wzmocnić i przybrać masy.
Ostatni raz ćwiczyłem 2 tygodnie temu i robiłem pompki i a6w 42 dzień ale doszedłem do wniosku że to mi nic nie daje. Na początku ćwiczeń po a6w miałem prawie że kaloryfer ale później nic mi już nie wchodziło o mam siłę ale brak wyglądu.
Chciałbym aby ktoś mi pomógł jak mam ćwiczyć żeby dobrze wyglądać i urosnąć.
Kiedyś chodziłem na siłkę ale nie za długo.
Robiłem tez niektóre ćwiczenia z treningu domatora ale teraz zamierzam wyglądać i nabrać siły a szczególnie urosnąć.
A wiec jakie polecacie mi ćwiczenia na brzuch,klatę, barki, triceps, biceps i trochę nogi.
Miałem ostatni myśl aby iść do lekarza aby mi coś przypisał na wzrost.
A więc jaką odżywkę czy dietę mi polecacie.
W noge gram tylko w lato a ogólnie jeżdżę na rowerze. 13 lat to nie mało więc w tym wieku powinien się wziąć za siebie. Sporo rzeczy z treningu domatora nie mam jak zrobić a szczególnie z użyciem ekspandera. Muszę zacząć ćwiczyć to wtedy będę mógł zapisać się na Kick-Boxing. Pomóżcie.
Ostatnio zmieniony przez bialy12 2010-01-15, 14:18, w całości zmieniany 1 raz
Zła rada jeśli się bardzo chce to można nad tym popracować. Wielu znam wyrzezbionych w tym wieku.
Co Ty mówisz? Nie znam się na tym super, ale wiem na tyle, żeby zaprzeczyć Tobie, bo jego problem tkwi w tym, że później dojrzewa fizycznie tzn później zaczyna rosnąć, więc w tej chwili niech nie zaczyna brać żadnych odżywek i niech nie chodzi na siłownie, bo to tylko pewnie mu zaszkodzić
Killu napisał/a:
zapasy (sa bardzo ogolnorozwojowe)
Zgadadzam się w 100% Na tych filmikach masz potwierdzenie.
http://www.youtube.com/watch?v=9rQyLPId5Q0 http://www.youtube.com/wa...feature=related
Panowie z klubu "Husarz" Gniezno, niektórzy zapaśnicy są mi znajomi Najprawdopodobniej się zapiszę tam Ale niestety zapasów nie masz... A masz możliwość dojazdów do bliższych miast? jak tak to jakich?
To trening domatora najbardziej odpowiedni.( bez obciążenia) Pózniej niech sobie sztangielki zakupi i samymi sztangielkami jechać bez obciążenia z odpowiednia techniką. To zależy od genetyki są u mnie 13 latki w sql co nie mają mięśni, inni mają i są chudzi i wyrzezbieni. I tacy jak ja co mają dużą masę mięśni i nieco fatu przez co nie widać np. 6 cio paka. Nie wiem czy uwierzycie ale moja kumpela z klasy ma już 6 ciopak widziałem jak zdejmowała koszulkę oO.
_________________ Twardziel potrafi obronić siebie. Ale twardszy jest ten kto potrafi obronić innych.
Dojazd mam do Elbląga z jakieś 25 km to w tedy autobusem.
Najważniejsze jest dla mnie urosnąć i dobrze wyglądać.
A jak będę zbudowany dobrze, to wtedy i z walką będę miał łatwiej.
[ Dodano: 2010-01-15, 16:10 ]
Zapomniałem dodać czy jest jakiś koktajl czy coś na masę.
Dojazd mam do Elbląga z jakieś 25 km to w tedy autobusem.
Najważniejsze jest dla mnie urosnąć i dobrze wyglądać.
A jak będę zbudowany dobrze, to wtedy i z walką będę miał łatwiej.
Ojj mylisz się. Zwykle chuderlacy biją o głowę miśków. Teraz twoim atutem jest szybkość. Idz na trening tego KB to się przekonasz a nie takie rzeczy wymyślasz . Masz dopiero 13 lat mięśnie przyjdą z czasem.
_________________ Twardziel potrafi obronić siebie. Ale twardszy jest ten kto potrafi obronić innych.
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-01-15, 16:32
Tibex napisał/a:
Ojj mylisz się. Zwykle chuderlacy biją o głowę miśków.
Tu przesadziłeś... Wyobrażasz sobie walkę takiego załóżmy 60 kg chłopaka z 90 kg mężczyzną? I to w dodatku nie jakiegoś typowego otyłego człowieka lecz wysportowanego z dobrej jakości masa mięśniową? Oczywiście wynik takiej walki zależałby od umiejętności, lecz odnosząc się do twojej wypowiedzi na 99% wygrywa Pan z nr. 2.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
lecz odnosząc się do twojej wypowiedzi na 99% wygrywa Pan z nr. 2.
Lucjusz nie chciałbym podważać Twoich twierdzeń, ale myślę, że się też troszeczkę pomyliłeś. No wiadomo jeśli drobniejszy i większy nic nie ćwiczą większe szanse ma większy jeśli drobniejszy coś ćwiczy np. BJJ, Judo, zapasy to ma większe szanse niż normalnie, ale jeśli większy ćwiczy to nie widzę już drobniejszego
[ Dodano: 2010-01-15, 17:52 ] bialy12, Musisz się niestety wstrzymać ze 3 lata z odżywkami. Twoim problemem jest genetyka, która nie jest za dobrze rozwinięta, ale jeszcze będziesz rósł i będziesz przybierał masy. Nic Ci nie pozostaje innego jak czas. W tej chwili nie przybierzesz masy na siłę, bo genetyka nie jest dość rozwinięta na tyle. Nie truj się odżywkami, bo możesz sobie zaszkodzić w tym wieku nie wiem jak to jest, ale myślę, że mogą być w okresie dojrzewania jakieś problemy
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-01-15, 17:56
Batman napisał/a:
Lucjusz1992 napisał/a:
Lucjusz nie chciałbym podważać Twoich twierdzeń, ale myślę, że się też troszeczkę pomyliłeś. No wiadomo jeśli drobniejszy i większy nic nie ćwiczą większe szanse ma większy jeśli drobniejszy coś ćwiczy np. BJJ, Judo, zapasy to ma większe szanse niż normalnie, ale jeśli większy ćwiczy to nie widzę już drobniejszego
Zauważ, że odniosłem się do wypowiedzi Tibex'a która dotyczyła konfrontacji podczas treningów KB, czyli w takim wypadku oba osobniki trenują KB, więc różni ich tylko waga (oczywiście jest to czysto hipotetyczna sytuacja która w rzeczywistości nie miałaby miejsca).
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Zauważ, że odniosłem się do wypowiedzi Tibex'a która dotyczyła konfrontacji podczas treningów KB, czyli w takim wypadku oba osobniki trenują KB, więc różni ich tylko waga (oczywiście jest to czysto hipotetyczna sytuacja która w rzeczywistości nie miałaby miejsca).
Przepraszam. Źle odczytałem. Myślałem, że chodzi o walkę na ulicy