Nie wiem czy dobry dział, ale chyba odpowiedniejszego nie ma. Otóż mam chude ręce i nie chodzi mi teraz oto bym miał jakieś bicepsy czy coś, tylko na przykład są chude w nadgarstkach i przedramieniu. Co zrobić by było grubsze. Jem dużo na prawde xD ale grubość tego sie nie zmienia. Co zrobić ? Mam 15 lat jutro xD 165 cm wzrostu waze jakies 50 kg
Batman nie doczytał do końca posta, i chciał mieć i jeden post więcej
Cytat:
ale nic sie nie da zrobic by jego okolice byly grubsze ?
może to w genach leży ? albo jest to genetyczne, może urozmaicaj swoją dietę ?
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Pomógł: 24 razy Wiek: 18 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1417 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-06-05, 08:48
Akurat przedramię możesz wyćwiczyć. Zwijanie sztangi i temu podobne ćwiczenia. Nadgarstka to nie bo tak jak już pisano, nie da się go ćwiczyć.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Fakt. Całą rękę zanim zabrałem się za ćwiczenia miałem chyba grubości nadgarstka :D W nadgarsku jest chyba 16-17!! W mięsniu wszystko poszlo do 31 co przy moim wzroście i stopniu wyżartości wygląda na dość nieznaczną poprawę.
ćwiczenie na przedramię zwijasz na okrągły kij/drążek np.butelkę przyczepiona do kija sznurkiem. Powoli nawijasz i odwijasz. Nie za duża waga ale żebyś czuł pracę przedramienia.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy