Witam!
Mam prośbę, mógł by mi ktoś napisać wszystkie rodzaje pompek na jakie partie mięśni działają i czy jest jakiś sens wykonywania codziennie serii pompek (ja w tej chwili robię 21,23,26,26,18,20,23,55 w jednej serie odstępy 45sek.)
Poza tym co powiedzie na temat tego jaką serie stosuje (oczywiście ją podnoszę jak dam rady) i czy lepiej robić pompki rano i wieczorem czy tylko rano (czytałem że mięśnie muszą odpocząć i tylko 1 raz dziennie + 1 przerwa w tygodniu)
A i jeszcze czy warto stosować obciążniki 1.5kg na nogi (kostki) przy walce z cieniem bo często wale high kicki i wydaje mi się że to mi polepsza siłę nóg
_________________ Ten kto pokona przeciwnik jest dobry.
Ten który pokona samego siebie jest
Niezwyciężony.
W tym wieku jeszcze nie, a pozniej najlepiej jakies o malym obciazeniu.
Osobiscie robie pompki wtedy kiedy mi sie zachce :P i na ogol 4x po maksymalna ilosc.
Z tego co słyszałem takie ćwiczenie obciążnikach świetnie poprawia szybkość i jeszcze lepiej niszczy zdrowie. Generalnie trochę ludzi na tym się nieźle poprawiło i zdecydowanie odradzają jako niszczące dla stawów i nie tylko.