Mam 18 lat .Na siłownie chodzę już od 6 miesięcy ćwicząc cztery razy w tygodniu jednak nie widzę żadnych efektów . Być może jest to wina tego iż nigdy nie zaczynałem od treningu ogólnorozwojowego .Tutaj chciałem skierować moje pytanie czy powinienem przerwać obecny plan ( albo zmienić go) i zrobić ogólnorozwojowy ?
Zapomniałem dodać że biegam jeszcze cztery razy w tygodniu po 30 min.
Pomógł: 38 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Paź 2007 Posty: 2254 Skąd: Polska (wsch)
Wysłany: 2010-02-08, 20:55
A moze na starcie pocioles za ostro do przodu i miesnie zajechales?
A diete pan czymie?
Wrzuc plan, bo moze jest do tylka, to ci co sie znaja powiedza co nie tak.
Ostatnio zmieniony przez shinra 2010-02-08, 20:57, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 48 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 717 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-02-08, 21:11
Shinra użył tutaj często używanego potocznie lecz mylnie stwierdzenia. Nie istnieje coś takiego jak "popalenie mięśni", lecz w przypadku tak wręcz globalnego użycia można uznać chyba już za formę poprawną hehe.
Jest to pokrótce pisząc: Typowe przetrenowanie organizmu wywołane zbyt wysokim wysiłkiem fizycznym wykonywanym przez dłuższy okres czasu oraz nie zapewnieniem odpowiedniej regeneracji.
Co do autora:
Podaj plan jaki wykonujesz.
Jak przedstawia się twoja dieta?
Waga/Wzrost/Typ budowy oraz możesz dorzucić info o %BF.
Dopiero po poznaniu tych informacji będziesz mógł liczyć na rzetelną odpowiedź.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Lecz zanim zmienisz na któryś z tych planów system, 2 tygodnie regeneracyjne (całkowita rezygnacja z siłowni lub też lekki FBW).
Aeroby (bieganie) utrzymuj na poziomie 2, max.3 razy w tygodniu po 20 minut (nie więcej ponieważ po danych wnioskuje że jesteś ektomorfikiem).
Co do Diety: http://forum.fight-club.p...ety-vt3143.htm. Czytamy, analizujemy i wyciągamy wnioski.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Dzięki za pomoc . Chciałem się jeszcze zapytać odnośnie tego planu Push&Pull .
1.Uginanie nachwytem to chodzi o to że trzymamy sztangę nachwytem i uginamy łokcie do brody czy uginamy same nadgarstki ?
2.Jak podawałeś ilość powtórzeń to mam dopasować sobie do siebie czy stosować progresje ?
3.Wyciskanie w skosie "-" czyli głową w duł ?
4.Jak byś mógł to podaj link do diety bo ten co zamieściłeś nie działa ?