Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z oddychaniem i strzelającymi kościami.
Autor Wiadomość
mrÓwa 

Wysłany: 2010-02-18, 17:26   Problem z oddychaniem i strzelającymi kościami.

Cześć. Ostatnio wziąłem się za siebie i zacząłem po dłuższym czasie trenować. Niestety mogę robić jedynie tzw. trening domatora. U mnie wygląda to tak rozgrzewka ok 30min. Robię przysiady ok 30x3 potem przechodzę do treningu 100 pompek jestem na poziomie 11-20 pompek gdy zrobię to odpoczywam ok 5min. i lecę na 6 weidera i się rozciągam.
Mam dość mocno zjechany kręgosłup (dochodzą dodatkowe ćwiczenia) mam 16 lat i 190cm wzrostu moja waga to 85kg. Mój problem polega na tym że robiąc ćwiczenia (nie wliczając przysiadów) ciężko mi się oddycha czuje że mięśnie dały by rade ale nie wydalam z oddychaniem i muszę przestać (najgorzej jest podczas 6 weidera). To 1 problem. Drugi to strzelające,przeskakujące kości (stawy kolanowe, w obrębie obręczy biodrowej i w kostkach).
Proszę o Pomoc jak pozbyć się tych problemów.

P.S: Proszę nie pisać, idź do lekarza bo już to zrobiłem i nic ta wizyta narazie nie wniosła. Z góry dzięki za pomoc!

Spetz 
JJ/Sanda

Wysłany: 2010-02-18, 18:55   

1. Masz słabą kondycję.
2. Daruj sobie 6 weidera.
3. Na stawy kup sobie Animal Flex.

Gad 

Wysłany: 2010-02-18, 20:41   

Może zle oddychasz? Powinnieneś oddychać równomiernie nie śpiesząc się zbytnio. Przed robieniem ćwiczenia rób głęboki wdecha gdy je robisz to wydech. Czyli weśmy na to np. przysiad.

1.Głeboki wdech
2. Gdy robisz przysiad wydech
3I gdy powracasz do pozycji prostej wdech

kosak 

Wysłany: 2010-02-18, 20:49   

Oj z tego co mi wiadomo to wdech powinno się robić wtedy gdy mięsień jest najbardziej napięty lub gdy czuje się opór np przy pompkach :
1. Idziesz w dół - wdech
2. Idziesz do góry, wyprost rąk - wydech

Tak więc w przysiadach wdech chyba przy robieniu go, a wydech przy prostowaniu nóg :roll:

przemoxD 
Odi Profanum Vulgus

Wysłany: 2010-02-18, 21:28   

Sprawdź sobie poziom hemoglobiny i czerwonych ciałek w krwi (pod kątem niedokrwistości, czyli anemii), ja np. jak miałem anemie to tak jakbym miał cały czas wyczerpane baterie. (odnośnie braku kondycji)

Gad 

Wysłany: 2010-02-19, 10:14   

kosak napisał/a:
Oj z tego co mi wiadomo to wdech powinno się robić wtedy gdy mięsień jest najbardziej napięty lub gdy czuje się opór np przy pompkach :
1. Idziesz w dół - wdech
2. Idziesz do góry, wyprost rąk - wydech

Tak więc w przysiadach wdech chyba przy robieniu go, a wydech przy prostowaniu nóg :roll:

Ojj no nie wiem spróbuj robić jak ja Ci mówię będzie łatwiej. Zobacz na kulturystów jak robią poszczególne ćwiczenia tak jak pisałem.

A strzelające kości to najczęściej znak braku witamin.

mrÓwa 

Wysłany: 2010-02-19, 11:51   

Spetz z kondycją nie ma źle. Dzisiaj jak będę robił trening to zobaczę czy ta technika oddychania coś zmienia. Dzięki za rady!

Odpowiedz do tematu