djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 490 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2009-07-19, 11:48 Rada
Znacie jakiegoś dobrego lekarza sportowego/ortopedę w okolicach Krakowa lub Rzeszowa?
Byłem u ortopedy w moim "rodzinnym" powiatowym szpitalu to mi bezczelnie powiedział żeby przestał ćwiczyć na siłowni i w dojo a zapisał się na basen :(
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-07-19, 12:37
Ja w Krakowie nie znam wielu ortopedów, ale sam byłem u dr. Kasprzyka, który pracuje w Szpitalu Zakonu Bonifratrów w Krakowie (prywatna, wizyta ok 100zł) i mogę go polecić.
_________________ Use makes mastery.
djmati90 Pomógł: 4 razy Wiek: 21 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 490 Skąd: Jelna/Kraków
Wysłany: 2009-07-19, 15:10
Forum publiczne ale zapytam-> z czym miałeś problem? ja mam ból kolan ( prawe bardzo chrupie o boli po wysiłku w lewym się to zaczyna dopiero)
Pomógł: 37 razy Wiek: 21 Dołączył: 18 Paź 2008 Posty: 603 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-07-19, 16:13
Ja mam coś na wzór choroby osgood-schlatter'a. Nie wiem czy dokładnie to, bo już nie pamiętam dokładnie co mi powiedział, ale jest to jedna z niewielu rzeczy, której tak naprawdę nie wyleczysz w szybki sposób, i która bierze się trochę nie wiadomo skąd i dlaczego. Tak czy inaczej dowiedziałem się co mi dolega, pomogły mi zastrzyki przeciwzakrzepowe w brzuch (bo na samym początku po 20m biegu czy 30sek na skakance, czułem od wewnętrznej części nóg - tzn. poniżej kolan; rozrywający ból, masakra nie do opisania) no i na dziś czuję się dużo lepiej, chociaż podkreślam, jest to rzecz, której nie da się zaradzić zwykłymi lekami, mija ona albo z czasem, albo leczenie operacyjne.
Mój kolega, który ćwiczy MMA, też tam był, i z tego co wiem, dość dobrze ocenia pomoc
_________________ Use makes mastery.
Wysłany: 2009-07-19, 17:18
Cytat:
też mnie kolano boli lewe a gdzie dokładnie moze mamy podobny problem ??
bo to powiatowy podejrzewam że chuja się zna.ja osobiscie nie znam żadnego dobrego,musialbys poprostu pojechac do ktoregos z tych miast,i tam zasięgnąc języka[albo jeszcze lepiej u kogos kto leczyl podobna kontuzje]
o kurde t o mnie boli z boku troche xD hmm podstawa kolana hmm może tej mazi masz za mało coś ci sie staw przeceira ja moze bym to tak wydedukował nie bedac lekarzem ale idz do specjalisty lepiej wydać 100 i wiedziec co Ci jest niz kwiczec z bólu przz pół wieku
_________________ Pierdol Szkołe , Zostań Ninja
Wysłany: 2009-07-20, 09:50
Pójde do tego lekarza o którym była mowa wyżej to się może okaże