Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Redukcja
Autor Wiadomość
Sajgon 

Wysłany: 2009-08-11, 22:40   Redukcja

Elo
Ostatnio jak to w lato, wpadłem na pomysł zdrowego odżywiania sie :D
Chciałbym też schudnąc pare(okolo 4-5 kg)kilo.Od 3 dni pykam ostry trening, a zamiast pozytywnych efektow są negatywne ;/ Codziennie jeżdże po parenascie kilometrów na rowerze.1 dnia było 30 km-okolo 800 kcal, 2 dnia było 40 km i 900 kcal,a 3 dnia 55 km(na 2 serie) i 1200 kcal.Wczesniej wazylem 72,5 kg, pozniej 72, 71 i dzisiaj znowu 72,5 oO'
Jem mało, bo tylko 2posilki dziennie.Zazwyczaj na sniadanie 3 jajka , obiad mieso+ziemniaki i to wszystko.Żadnych slodyczy i fastów oczywiscie.Pije tylko wodę.Więc troche dziwne, ze nie schudlem ani grama jak dziennie jem zdecydowanie poniżej 1200 kcal.Nie wiem więc czy to normalne, żeby z początu trening nie przynosił efektów, czy mam więcej cwiczyc/jezdzic :p

.: www.sztuki-walki.bloog.pl :.

Killu 

Wysłany: 2009-08-11, 22:44   

2 posilki to za malo ;) Mysle, ze ze 5 by styklo takie zeby kazdy zawieral jak najwieksza ilosc bialka i mozliwie najmniej wegli a kazdy posilek zjedzony po 18 zawieral minimalna ilosc wegli. I jedz czesto zeby przyspieszyc przemiane materii. Mozesz tez zainwestowac w pas neoprenowy i polecam tez poplywac albo poskakac na skanance ;)

Sajgon 

Wysłany: 2009-08-11, 22:49   

Mówisz ze lepiej 5 niż 2?Bo 5 to trochę ciężko by było w moim przypadku ;/ A bialka wlasnie jem bardzo duzo.W końcu mięso=białko, jajka=białko no i czasami jem jeszcze ryż albo makaron więc też białko.Praktycznie wszystko co jem to z białkiem jest :P Na skakance też nierzadko śmigam po parenaście minut do kompletnego wylania potu i opadniecia z sił :P
A ten pas neoprenowy to co to?I co on daje?tak czy siak jednak mysle, ze nie bede inwestowal raczej w to, bo mam do schudniecia niewiele i sie niezbyt chyba opłaca :)

Killu 

Wysłany: 2009-08-11, 22:54   

Lepiej 5 nie duzych niz 2 wieksze :D Jak nie dasz rady 5 mozesz 4 ;) A pas neoprenowy to taki pas co ogrzewa dane miejsca i przyspiesza w tym miejscu metabolizm co wplywa na szybsze spalanie tluszczu w tym miejscu ;P

Majkel

Wysłany: 2009-08-11, 23:16   

Przez 4 dni chcesz schudnąć ? No to rewelacja.
To tak jakbym ja zaczął jeść dobrze i po 4 dniach wstał na wagę i co? Dalej 60kilo,ehh...Efekty nie przyjdą szybką,nie możesz też zmieniać swojego całego jedzenia ponieważ organizm może się tak szybko nie przystosować i zamiast chudnąć zaczniesz tyć,lub jeszcze coś innego,na początek ograniczyłbym fast foody,zaczął biegać,tyle.

Sajgon 

Wysłany: 2009-08-11, 23:19   

Aha.Ok.No to postaram sie jesc 5 razy dziennie male porcje i dorzuce jeszcze wiecej skakanki :D Jeszcze ktos moze ma jakies rady? ;>
P.S-jak sie daje "pomogl"? xD

Doberman 

Wysłany: 2009-08-11, 23:20   

Radykalne obcięcie jedzenia może prowadzić do zatłuszczenia, to taki paradoks.
Organizm nagle dostawać zaczyna mało pożywienia, w obawie przed zupełną głodówką zaczyna gromadzić energię ( w postaci tłuszczu ).

Jeśli jesz częściej ale małe posiłki szybciej schudniesz, ponieważ częste jedzenie przyspiesza metabolizm, a rzadkie ( np. 2 posiłki dziennie ) go spowalniają. Wielu tradycyjnych zapaśników sumo je tylko raz dziennie.

Cytat:

W Twoim wieku bym zrezygnował z redukcji, dlatego, że rośniesz i potrzebujesz utrzymywać dodatni bilans kaloryczny, ujemny źle wpływa na ten proces.
Twoja dieta i ten reżim treningowy jaki sobie zarzuciłeś jeśli będziesz go utrzymywał doprowadzi do wycieńczenia organizmu :!:

Killu 

Wysłany: 2009-08-11, 23:23   

Pod postem przy profil, pw i email masz "pomogl" :P

Majkel

Wysłany: 2009-08-11, 23:31   

Sajgon napisał/a:
dorzuce jeszcze wiecej skakanki :D

Nie powinieneś,aż tak dużo ćwiczyć ponieważ się wycieńczysz.

Sajgon 

Wysłany: 2009-08-11, 23:44   

To nie powinienem aż tak cwiczyc?Bo ja juz dosc dlugo skacze na skakance i ogolnie prowadze bardzo ruchliwy tryb zycia.A na tym rowerku to wydaje mi sie ze to nie az taki problem, bo po tych 20-30 km to nawet spocony nie jestem :roll:
Doberman napisał/a:
W Twoim wieku bym zrezygnował z redukcji, dlatego, że rośniesz i potrzebujesz utrzymywać dodatni bilans kaloryczny, ujemny źle wpływa na ten proces.

Nawet jesli bede cwiczyl dosc ciezko przez krotki czas?(z tydzien)
Bo ja mam wysokie oarametry jak na ten wiek(172 cm, 72 kg).

Doberman 

Wysłany: 2009-08-12, 01:16   

Możesz trenować na rowerku itp. jeśli nie masz przeciwwskazań zdrowotnych, pisząc
Cytat:

miałem na myśli stosowanie diety redukcyjnej

Odpowiedz do tematu