"Potrzebuje" rozciągnąć się w partiach "krocza". Tak aby przy wykonywania "motylka" dotykać kolanami/nogami ziemi. Wiem że to nie będzie tak że poćwiczę tydzień i będzie. Ćwiczę regularnie Taekwondo ale te strefy mam niezbyt dobrze rozciągnięte. Jakie ćwiczenia są na to najlepsze i dadzą najlepszy efekt ?
Proszę o szybką odpowiedź.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-09-28, 17:04
Tak trudno poszukać? Poklikaj trochę myszką, a (wierz mi na słowo) znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie bo takich pytań było na forum mnóstwo.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Tak trudno poszukać? Poklikaj trochę myszką, a (wierz mi na słowo) znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie bo takich pytań było na forum mnóstwo.
a ja tak się zastanawiam, od czego służy forum i użytkownicy przebywający na tym forum
rozciągajaj pośladki
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-09-30, 18:16
Mawashi napisał/a:
a ja tak się zastanawiam, od czego służy forum i użytkownicy przebywający na tym forum
Służą od tego żeby pomagać, ale nie wiem czy się ze mną zgodzić jednak wg mnie powinno to wyglądać tak: najpierw jeżeli mam jakiś problem to przeszukuję forum, tematy, działy i jeżeli tam nie znajduję odpowiedzi (nie mylić z: nie umiem czytać ze zrozumieniem) to wtedy zakładam temat. Jeżeli chodzi o rozciąganie to tematów jest wiele i kolejny z tak prozaicznym pytaniem jest zbędny.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-10-01, 16:37
Rzeczywiście temat przerabiany wielokrotnie: Wystarczy w wyszukiwarkę wpisać Rozciąganie bądź też Szpagat (pokrewieństwo problemu duże), a hasła doprowadzają nas do owych tematów.
Zaś wielokrotne powtarzanie takich pytań powoduje nasilenie spamu oraz offtopu.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"