Z tego co piszesz to wlasnie wychodzi na to, ze pojecia nie masz i nie zwracaj sie tak do osob, ktore na pewno maja je wieksze od ciebie. Majkel dobrze napisał wprost... Jesli tak pytasz to proste jest, ze sie nie znasz.
nie wiem też jakie ćwiczenia w domu wykonywać na szybsze ciosy rękoma i nogami.
Jak nie trenowałeś nic pod okiem trenera i nie umiesz bić w worek to sobie kompletnie odpuść i naucz się najpierw na treningu techniki.
tak kolega, ma racje
zacznij powoli i od techniki, reszta z czasem przyjdzie sama
Cytat:
Ktoś Cię musi nauczyć właściwej techniki, a to miesiące ciężkiego treningu pod nadzorem: praca stóp, angażowanie w uderzanie nóg, bioder, barków - całej masy ciała. Budowanie dynamiki i eksplozywności!Nie wyobrażaj sobie nawet, że uderzając bez pojęcia w worek (nawet długie lata) w piwnicy lub na siłowni, czy też machając sztangielkami przed lustrem cokolwiek osiągniesz! Możesz zyskać kontuzje dłoni, stawów i inne urazy, złe nawyki - siły ciosu nie zwiększysz!
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
nie wiem też jakie ćwiczenia w domu wykonywać na szybsze ciosy rękoma i nogami.
Jak nie trenowałeś nic pod okiem trenera i nie umiesz bić w worek to sobie kompletnie odpuść i naucz się najpierw na treningu techniki.
gdybyś kiedyś zaglądał w inne tematy to byś wiedział ze trenuje u trenera -_-
np w jakie te 'inne tematy' może oświecisz tutaj
a po za tym, a właśnie, sprawdzałeś to
Masakra kondycyjna wg CHAO PRAYA ACADEMY
NP.W TEMATY PRZEDSTAW SIĘ LUB CO TRENUJECIE
[ Dodano: 2010-04-06, 19:16 ]
Dobra dzięki Mawashi pomogł zajebiście z CHAO PRAYA ACADEMY właśnie oto mi chodziło żeby podać np. link do jakiegoś rozkładu treningowego dzięki.