Shinra oni się wszędzie kłócą i ciągle(ja też bez winy nie jestem). Przez takie zachowanie odstraszamy użytkowników.
A co do tematu. Mężczyzna rozwija się do 18-21 roku życia więc jeszcze troszkę na pewno urośniesz. Zadbaj o to żeby zdrowo jeść. jaki wzrost będziemy mieli jest zależny od naszych predyspozycji. Ludzie są więksi i mniejsi. A sztucznie nie ma co próbować tego zmieniać bo skutki są katastrofalne. Tran i mleko możesz pić nie zaszkodzi. Drążek też nie ale czy duże efekty daje to mógłbym wątpić w to.
_________________ Nieważne jak mocno bijesz, ale jak dużo jesteś w stanie znieść i nadal iść do przodu. Tak powstaje zwycięzca. Jeśli wiesz na co cię stać, rób to, na co cię stać. Ale musisz być gotowy na ciosy
_________________ "Jestem lepszy niż rok temu bo trenuje, nawet jeśli trenowałem źle, to jestem lepszy niż rok temu, bo cały czas trenuje." "No cóż po prostu jestem lepszy od Ciebie"
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-08-13, 20:05
Panowie, somatotropina jest dostępna tylko i wyłącznie na receptę (oczywiście unikam tematu "nielegalnego" dostępu). Jako hormon wzrostu działa zazwyczaj do 16/18 roku życia, zażycie jej później nie stymuluje wzrostu. Tyle na temat.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Wysłany: 2010-08-14, 23:46
A ja wam powiem co mi kiedyś powiedział lekarz co do wzrostu a treningu wiec do +18 odpuścić sobie trening obciążający kręgosłup a Trening mięśni nóg najbardziej ud wmarza wzrost gdyż jest to jeden z naiwniejszych mięśni człowieka i on znowu powoduje przyrost "czegoś"... ;p dzięki czemu faktycznie rośniemy więc bieganie i ćwiczenia ud jak najbardziej wskazane jeśli chcesz być drugim Gortatem.
Castet Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Maj 2010 Posty: 148
Wysłany: 2010-10-10, 11:58
Ja też mam 178,wagę 63 kg,i chowam się za sztachetą...wolałbym być niższy te 8-10 cm,i z 10 kilo cięższy ;\