Witam! Czy bardzo by mi to poprawiło mięśnie klatki piersiowej i nóg, gdybym robił 3 tabaty dziennie w postaci pompka-wyskok? Czy może lepiej wziąć jakiś trening domatora? Chodzi o to, że ostatnio zaczyna mi się robić oponka, a chciałem ją zrzucić no i poprawić swój wygląd bez koszulki, jednak od września znowu będzie szkoła i nie wiem czy dam radę pogodzić szkołę, 5 razy w tygodniu sw i siłownię, więc myślałem właśnie o treningu w domu.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-08-26, 11:04
Mati_Talker napisał/a:
gdybym robił 3 tabaty dziennie w postaci pompka-wyskok?
W leksykonie pisze, że początkujący powinni wykonywać ją nie więcej niż raz w tygodniu, a Ty chcesz to robić trzy razy dziennie?
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
Kiedyś robiłem codziennie i raczej nic mi nie było, może tylko byłem bardziej zmęczony niż zwykle, ale przez kontuzję barku musiałem przestać robić tabatę. Tzn. nie chcę od razu walić 3 razy, tylko rzecz jasna stopniowo, np. jeden tydzień jeden raz, drugi dwa, a trzeci trzy. Po za tym aż tak bardzo to nie męczy.
Na poczatek zainwestuj w dobry sprzęt do ćwiczeń,czyli proponuję ławeczkę dzięki której wykonasz większość niezbędnych ćwiczeń dla początkującego. To byłoby najlepsze rozwiązanie.
No w sumie nie ma sprawy,gdyby były jeszcze jakieś pytania to chętnie doradzę w miarę możliwości. Po prostu nie wiedziałem że temat jest już nieaktualny