Witam, znajomy polecil mi ta strone, wiec chcialbym sie doradzic specjalistow.
Mam 23 lata, od niecalego roku chodze na silownie, do tego pije regularnie bialko + weglowodany, trening 3 razy w tygodniu, od malego mam wklesla klatke piersiowa i zawsze bylem bardzo wysoki wraz ze zbyt niska waga.
Chcialbym sie doradzic jak cwiczyc, jesc dodajac do tego informacje, ze mam 198 cm i (uwaga) 68kg..., dochodzi do tego wklesla klatka piersiowa.
Na silowni mamy: hantle z obciazeniami, gryf lamany, laweczka, "wiosla" i niestety brak pieniedzy na nowe przyrzady.
Bardzo bym prosil o pomoc, jak macie jakies pytania to smialo piszcie, dziekuje z gory i pozdrawiam.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-03-31, 18:23
Może napisz póki co jak ćwiczysz, jaka dieta i tak dalej. Będziemy w stanie ci powiedzieć co robisz źle i wprowadzimy korekty Napisz też jak ćwiczyłeś przez ten rok. Jakiś konkretny plan?
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"
mintech
Wysłany: 2011-04-01, 19:12
Trening 3 razy w tygodniu, kazdy trening wygladal mniej wiecej tak:
wpierw hantle 3x10
barki 3x10 (2 rozne cwiczenia)
w miedzyczasie lamana 3x10
laweczka 3x10
triceps 3x10
laweczka z seria na gorna partie klatki piersiowej 3x10
*3x10 - 3 serie po 10 razy
Diety jako tako nie mam, raz pracuje od 7-15 raz od 14-22 ciezko cos dobrac konkretnego, dodajac ze nie mam zbyt pieniedzy by nakupowac tego wszystkiego, ale jezeli umielibyscie mi doradzic jakas diete to bylbym wdzieczny.
Bialko pije 2 razy dziennie miedzy posilkami a jak wypada trening to ok 45 min przed nim. Po treningu zamiast bialka w proszku to robie jajecznice z 5ciu jaj na boczku + 4 skibki chleba z pomidorem. Weglowodany 4 razy dziennie, w dzien treningowy 30-60minut przed treningiem i od razu po.
Pomógł: 24 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Sie 2007 Posty: 1434 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2011-04-01, 19:35
Taki trochę niezbyt ten plan Radziłbym ci zacząć od podstaw. Jako, że już jakieś doświadczenie na siłowni masz, odpuszczamy ogólnorozwojowy FBW. Moim zdaniem powinieneś zacząć od klasycznego splitu. Wejdź w nasz forumowy leksykon tam masz gotowe rozpiski. Tego się trzymaj. Oczywiście plan możesz zmodyfikować do swoich potrzeb i w zależności jaki sprzęt masz.
Co do diety to Ci nie pomogę bo sam niebyt się na tym znam.
_________________ "...Politycy rozdają dzieciakom buziaki na szczęście
Telewizyjni kaznodzieje opylają zbawienie za dolca
Niepotrzebny ci złoty krzyż, żeby odróżnić dobro od zła
Najstraszniejsi mordercy świata to ci, którzy to zrozumieli"