No właśnie niestety.Ja jak mówiłem mam tendencje do tycia na brzuchu, więc trochę się tego zbiera, a wiadomo że krateczke chciałby mieć każdy.Przecież wiem Ziomek, że mięcha i tak trochę strace.Sęk w tym, że chce go stracić najmniej jak to możliwe, na naturalnych środkach.Ach ten kaloryfer to podła sprawa :p
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2010-08-31, 08:21
Ziomek. napisał/a:
To że nie widać kaloryferka przez skórę którą mam na brzuszku. Najwyżej lekki zarysek.
To nie jest oznaka, że posiadasz "grubą skórę" (która osiąga zazwyczaj kilka mm max. 5). Jesteś młody, twój organizm ciągle się rozwija. Aktony mięśni brzucha, nie nabrały jeszcze prawidłowego kształtu, oraz struktury. Daj sobie jeszcze kilka lat, a zobaczysz w jaki sposób owa partia (jak i inne) zmienią swój kształt, wielkość (naturalną) oraz położenie.
P.S Treningiem tego nie przyspieszysz, jedynie wspomożesz prawidłowy rozwój.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
W chu mam tej skóry wszędzie , klatka , bary,bicek,tricek,plecy a nawet nogi. Ciekawe czemu przecież nie zrzucilem 100kg a nawet 10kg.
Tak to prawda to co napisałeś. Ale jeszcze niedawno gdy nie miałem aż tak tej skóry to było widać 4 kwadraciki i 2 trójkąty na górze brzucha. Taki sześciopak ale oczywiście nie miałem super rzezby. Teraz nadal czuć to :P. A dół to płaskie mięśnie. Ciekawe co będzie za parę lat.
Wysłany: 2010-08-31, 13:57
Ziomek. zastanawia mnie jedno jak dokonałeś miary grubości skóry w przekroju?
Takim postępowaniem czy to suwmiarką, czy linijka dokonałeś jedynie pomiaru tkanki tłuszczowej. Od tej wartości (jeżeli prawidłowo zmierzyłeś) odejmij około 3/5mm: Wynikiem będzie grubość tkanki tłuszczowej w pojedynczych miejscach twojego organizmu.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Wysłany: 2010-08-31, 15:43
Nie mam już siły... Ręce opadają.
Genetycznie oraz fizycznie nie jest możliwe aby skóra miała grubość kilku centymetrów. Jej granica waha się w przedziale 1,5/5 mm i to jest fakt naukowy. Następnym faktem jest to, że warstwy znajdujące się za nią to głównie tłuszcz. I to właśnie on jest "winny".
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Sajgon, w wieku 14lat nie przejmuj się tym że nie masz kaloryfera, ja w Twoim wieku to byłem tłusty a na brzuchu to mogłem co najwyżej policzyć oponki a nie cegiełki ;) Jak dorośniesz to się zrobi. Widziałem na sfd fajny cytat, ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia:
"pamiętaj ilość komórek tłuszczowych formuje się do około 21 roku życia. Potem możesz już je tylko głodować, ale sie ich nie pozbędziesz."
LINK
Jeśli to prawda to do 21 roku masz czas na zrobienie klocków.
Sajgon jeśli chodzi o twój trening to nie musi to być ilość seri x ilosć powtórzeń , pewien gość mi powiedział jest on absolwentem AWF-u w Katoach ,i jest coś takiego , że jesli chcesz sie wyrzeźbić właśnie nie robić kilu seri po 12 ,15 czy wiecej powtorzeń lecz własnie normalny trening siowy przeprowadzić ( oczywiscie odpowiednie zaplecze suplementacji bcaa dla osłonki spalacz też sie nada oraz białko też nie było by złe ) sek w tym że musisz trzymać aeroby biegi regulane , baseny jazdy na rowerze . Robić 5,6 w kilku seriach . Dokładnie nie wiem jak się prawidłowo taki trenig nazywa czy chociaz jest owa odmiana takiego systemu ćwiczeń , mysle że Lucjusz bd w stanei ci pomóc jak go tylko ładnei poprsoisz . :)
"pamiętaj ilość komórek tłuszczowych formuje się do około 21 roku życia. Potem możesz już je tylko głodować, ale sie ich nie pozbędziesz."
LINK
Jeśli to prawda to do 21 roku masz czas na zrobienie klocków.
Ja mam informacje od biologa że komórki tłuszczu nie rozwijają się do określonego wieku .
"Potem możesz już je tylko głodować, ale sie ich nie pozbędziesz" - czyli je zmienjszyć/ścisnąć chudnąć ale tak nie da się ich pozbyć dlatego istnieje takie coś jak efekt jojo.
Klocki można zrobić nawet jak ma się 50 lat :D.
Hate91 nie zauważyłeś chyba że on robi domatorówkę a nie chodzi na siłownię. Więc robienie 5 pompek mi się jakoś nie widzi ^^.
No własnie też to niestety mam Ziomek.Niby jak się naciśnie, trochę "poszpera", poprzyciska ten brzuch to ewidentnie czuć, że klocki są, ale no niestety widać je nie zabardzo.I to najbardziej wkurwia, bo wiem, że jakbym był chudy jak szpak miałbym zajebiste klocuszki, no ale niestety czasu i obżerania się czipsami w wieku 10 lat nie cofnę.Dlatego teraz myślę, żeby jednak starać się przybrać na masie, bo żeby te klocki uwidocznić to bd trzeba troche zrzucić fatu,a przy okazji mięsa, a niedość, że teraz zima, to w dodatku w roku szkolnym niezbyt mam czas i chęci na jakieś większe ćwiczenia.Tak, wgl myślę, że po 1,5(no, tak na powaznie to z niecały rok)czas najwyższy iść na siłownię.Akurat się dobrze złożyło że kolega może załatwić u sąsiada w garażu siłkę kilka razy w tyg, więc myślę, żeby sie przejść z nim.No pożyjemy, zobaczymy, wiem tylko że w wakacje się nie oszczędzałem i efekty widać, i jestem z tego zadowolony :P
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone.Wszechświat i ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej"
No niestety.Jak wiadomo to wystarczy 0,5 kg więcej żeby klocki już pozanikały, a to troche denerwujące ćwiczyć ciągle tyle i o nie tak dbać.Tak wgl myślę, że jak się klatkę ładnie zrobi to klocki nie będą tak potrzebne :P