Wysłany: 2011-11-24, 22:29 Trening na schudnięcie dla zdesperowanej dziewczyny
Siema! Moja dziewczyna ma 5 stycznia studniówkę i bardzo chciała schudnąć do tego czasu. Wiem, że może go nie zostało wiele, ale czy znacie jakieś treningi w warunkach domowych dla 18-letniej, niezbyt silnej dziewczyny i jakąś dietę, polepszającą efekt? Czy da radę chociaż z 4-5 kg zrzucić do stycznia? Jeśli to ważne, to waży chyba 63 kg. Znacie jakieś treningi, czy może wystarczy samo A6W? (o ABS raczej nie mam mowy)
Może ograniczyć kalorie, ale nie za bardzo (1600 dziennie) i biegać albo zapisać się na zumbę . Brzuszki nie pomogą jej szybko schudnąć.
A te 63 kg to faktycznie za dużo?? Tutaj BMI jest istotne, a nie waga. W tym wieku łatwo sobie zrobić krzywdę.
Jak dla mnie to ona wygląda dobrze (nie za gruba, nie za chuda), ale jej bardziej chodzi o to, żeby schudnąć wizualnie. Dla mnie wygląda dobrze, no ale dla samej siebie nie i ją to bardzo boli, a mnie przy okazji też (ach ta miłość). No z bieganiem to nie bardzo, bo jest już zimno, a ona raczej łatwo łapie choroby. Co do zajęć po za domem to odpadają, jest w klasie maturalnej i musi zapitalać z nauką, więc chodzi właśnie o jakieś ćwiczenia domowe.
To niech skacze na skakance:). Tania i do domu:).
Jak jestem chora to biegam w domu (rodzina dziwnie patrzy ). A jak zimno to biegam na dworze, tylko się dobrze ubieram. Robię też brzuszki i pompki (żeby nie rżnąć głupa na MT przy facetach ).
Moje podopieczne twierdzą, że na talię najlepsze jest hula - hop:).
Zumba to taki taniec, ostatnio bardzo popularny
Lepiej policz ukochanej BMI, będziesz miał argument
"A jakaś wersja bardziej katolicka? " stary tym to mnie rozwaliles na lopatki...
Nightmare, nie wiem skad wzioles ze a6w to gowno, nie spotkalme jeszcz eosoby co by na cokolwiek narzekala podczas a6w, no moze zakwasy jedynie.
Mati_Talker, czym sie rozni trening w domu od treningu poza domem ? oba zajmuja tyle samo czasu, wiec brak czasu bo zapitalanie na mature to slaby argument.
_________________ We're only as strong as our weakest bladder.