Wysłany: 2011-11-13, 17:51 Warzywa do obiadu/wielkość posiłku?
Często nie mam czasu i chęci robić surówek do obiadu, dlatego kupuję w słoiku pomieszaną marchew/groszek/kukurydzę, albo np. tarte buraczki. I chciałem zapytać czy taki dodatek warzywny jest odpowiedni jeśli chodzi o witaminy?
Np. mój dzisiejszy obiad: 2 małe kotlety mielone, torebka kaszy gryczanej, trochę podsmażonej cebulki, trochę tych buraczków i ta mieszanka warzywna. Czy to dobry obiad? Niedługo zacznę trenować boks i chciałbym spalić brzuszek ale iść w masę mięśniową. Czy taki posiłek nie jest za duży?
Chodzi mi o wartość odżywczą tych warzyw w słoiku. I przy okazji o ocenę 1 posiłku tylko. Czy może być ten jeden posiłek. Nie pytam o całą dietę bo jako takiej szczególnej nie mam :)
Kukurydza na obiad to lipa tak jak wiekszosc tych puszkowanych warzyw tymbardziej powinienes uskuteczniac swieże wazywa jesli nie masz zbilansowanej diety
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches
Oczywiscie ze mozna jesc ale jesli jemy warzywa zeby uzupelnic witaminy blonnik i minerały preferował bym uskuteczniac warzywa włókniste ale straczkowe tez nie sa złe
_________________ Now tell me who want to fuck with us?
Ashes to ashes, dust to dust to...
BANG! .. and let your fuckin brains hang, snitches