Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Worek treningowy w domu
Autor Wiadomość
Sneerderin 

Wysłany: 2011-05-19, 08:19   Worek treningowy w domu

Witam :)
Przymierzam się do zakupu worka bokserskiego, który chcę zamontować w pokoju, i tu moje pytanie do Was: jaki jest najlepszy sposób przymocowania takiego worka? Czy sam hak wystarczy, czy lepiej jeszcze kupić sprężynę? A może lepiej zamontować drabinkę na ścianie i do niej kupić przyczepiany uchwyt, albo od razu taki uchwyt przyczepiany bezpośrednio do ściany?

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2011-05-19, 16:22   

Przy ścianie ja bym worka nie stawiał bo gorzej się ćwiczy. Ja mam worek przyczepiony na 3 haki(trójkąt połączony linkami grubymi) ale mój worek waży ok 70kg. Gruby hak powinien wystarczyć. Ile ten Twój worek waży? Czasem dają przy kupnie worka od razu mocowanie.

Sneerderin 

Wysłany: 2011-05-19, 20:05   

Konkretnego worka jeszcze sobie nie upatrzyłam, ale myślę, że taki 50-70kg, to będzie dla mnie odpowiedni - chcę też ćwiczyć na nim kopnięcia, więc zbyt lekki to chyba być nie może. A czy do worka dołączana jest jakaś instrukcja na czym wieszać taki worek z taką waga?

yaol90 
fight for every day

Wysłany: 2011-05-19, 20:52   

przy tak dużym worku zazwyczaj dają coś na czym zawiesić ja dostałem np płytkę na 4 grube wkręty ale że już miałem inaczej zrobione to mi nie potrzebna była. W moim instrukcji nie było żadnej. W sumie nie była potrzebna.

Ewa24 

Wysłany: 2011-06-04, 13:13   

Taki worek na drabince jest ok. Ja mam 75 kg i świetnie się sprawuje. Kupiłam go w Czechach za równowartość 300zł, ale było to ze trzy lata temu. Po prostu rewelacja.

Luigi 

Wysłany: 2011-06-05, 12:52   

Ja swój worek mocowałem na jednym haku na porządnego wkręta w sufit ale mój waży jakieś 30 kg i jest przy ścianach żeby dużych odchyłów nie było. Trenuję na nim tylko kopnięcia więc to mi wystarczy. Jeżeli chcesz duży worek do treningów także bokserskich to proponuje raczej środek pokoju żeby wykorzystać pełny zakres ruchu do okoła worka. Myślę, że mocowanie na płytce c hakiem na 4 lub 5 śrób do sufitu w zupełności wystarczy. Z najomy ma tak zamocowany worek w piwnicy ;) i można na nim szaleć ile wlezie ;)

Odpowiedz do tematu