Sporty Walki i Sztuki Walki - Fight Club Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zawody
Autor Wiadomość
Hektor_Lombard

Wysłany: 2011-10-14, 10:46   Zawody

Witam mam takie pytanie trenuje 3 miesiące BJJ i mam okazje pojechać na zawody w MMA opłaca się jechać :) Czy potrenować dłużej i spróbować kiedy indziej

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-10-14, 11:51   

Nie. I dziwię się, że trener chce Cię puścić.
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Hektor_Lombard

Wysłany: 2011-10-14, 12:04   

Okey też tak myślałem to trochę za mało treningów :D dzięki

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2011-10-14, 17:48   

Boruta napisał/a:
Nie. I dziwię się, że trener chce Cię puścić.

może ma jakiś wrodzony talent, dobre geny, znakomite predyspozycje :?: :lol:
może trenował coś wcześniej :?:
ty go nie znasz, ja go nie znam, tylko on sam, znajomi, i jego trener znają najlepiej, więc, jak człowiek czuje się na siłach, aby spróbować, zdobyć jakieś doświadczenie na zawodach, jeśli nawet nic nie wyjdzie, to coś z tych zawodów wyniesie :-P i następnym razem nie popełni tych samych błędów co teraz

Batman 

Wysłany: 2011-10-14, 19:08   

Myślę podobnie jak Mawashi. Ja bym chyba pojechał zdobyć doświadczenie, zobaczyć jak to wygląda, mimo tego że technik nie ma dobrze opanowanych, to warto chyba pojechać, ale mogę być w błędze.

Rafi93 
Kick Boxing/Judo

Wysłany: 2011-10-14, 21:04   

No teoretycznie to nie powinien jechać , 3 miesiące to bardzo mało , no za mało i radził bym poczekać , jednak rzadko ale , zdarzają się ludzie ludzie którzy mają talent , nauka przychodzi im jakoś szybko ( co uważam za dziwne i niesprawiedliwe :mrgreen: ) . Jeśli trener uważa że możesz startować to chyba o czymś to świadczy , no i jeszcze czy ty czujesz się na siłach . Ogólnie to lepiej było by ci najpierw wystartować w zawodach bjj , zawsze mniejszy oklep :mrgreen:

Dijok 

Wysłany: 2011-10-14, 21:18   

Jak dla mnie to również zależy w jakim celu chcesz jechać. Jechać żeby wygrać, a jechać żeby nabrać doświadczenia, co się przyda w przyszłości to jednak jest różnica. I wiadomo że poprzez prawdziwą walkę można się o wiele więcej nauczyć niż nie na jednym trening, także jak dla mnie sprawa to przemyślenia ; )

Hektor_Lombard

Wysłany: 2011-10-14, 22:14   

Ten pomysł z doświadczeniem to dobry :) ale jakoś trochę brak mi pewności odpuszczę sobie i za rok wystartuje he he :)

Boruta 
Bodhisatwa przemocy

Wysłany: 2011-10-15, 01:10   

Nie moje wybite zęby, nie mój połamany nos, nie moje wybite ze stawu po podpórce przy rzucie ramię. Jak ktoś pisze "trenuje 3 miesiące BJJ", to na takim poziomie go traktuję. A jeśli wcześniej robił 10 lat zapasy i 15 lat boks, a tylko zapomniał o tym wspomnieć, to też lepiej zostać w domu, bo co jak się o tym w walce zapomni? ;-)
www.youtube.com/AkademiaSarmatia

Mawashi 
Savate/Tai-Jitsu/Bjj

Wysłany: 2011-10-15, 01:10   

Rafi93 napisał/a:
No teoretycznie to nie powinien jechać , 3 miesiące to bardzo mało , no za mało i radził bym poczekać , jednak rzadko ale , zdarzają się ludzie ludzie którzy mają talent , nauka przychodzi im jakoś szybko ( co uważam za dziwne i niesprawiedliwe :mrgreen: ) . Jeśli trener uważa że możesz startować to chyba o czymś to świadczy , no i jeszcze czy ty czujesz się na siłach . Ogólnie to lepiej było by ci najpierw wystartować w zawodach bjj , zawsze mniejszy oklep :mrgreen:

chcesz coś osiągnąć w sporcie :?: to wybierz odpowiednich rodziców :mrgreen:

Hektor_Lombard napisał/a:
Ten pomysł z doświadczeniem to dobry :) ale jakoś trochę brak mi pewności odpuszczę sobie i za rok wystartuje he he :)

i masz rację, to ty decydujesz czy chcesz jechać czy nie, my tylko ci staraliśmy się pomóc :lol:

Hektor_Lombard

Wysłany: 2011-10-15, 07:50   

dzięki wszystkim za pomoc ale będę oglądał zawody z trubunki :-)

Odpowiedz do tematu