czesc wam mam 17 lat chcialbym wrzucic na cykl 100 tabletek mety i odpowiednia dieta czy mi po tym pojdzie czy nie bardzo staz na silowni 1,5 roku szczupla budowa
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2008-10-03, 14:17
Jeżeli mi się dobrze wydaje to mając 17 lat masz i tak bardzo dobre warunki na porządne przyrosty. Nie po to wymyślono powiedzenie "Hormony ci buzują jak u nastolatka" (lub inne temu podobne ) żebyś jeszcze bardziej je "wzburzył". A co do stażu to no nie za długi (jeżeli chodzi o sterydy), i jeszcze do tego coś chyba u ciebie z dietą nie tak skoro po takim okresie określasz się mianem "szczupły". Weź się do roboty i ciężkiej pracy, a nie na skróty jedziesz. A jeżeli za dwa lub trzy lata będziesz uważał że nadal potrzebujesz "metki" to ją kupisz i tyle.
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2007 Posty: 1001 Skąd: ty mieszkasz??:P
Wysłany: 2008-10-03, 16:08
100 tabletek ci starzczy na pierwszy cykl bierz piramidalnie czyli np 1tydz 2tabletki 2 tez 2 trzeci tydzien 3 czwarty 3 i piaty 2 cos takiego oczywiscie do tego dieta bo bez diety metka ci nic nie da za bardzo witaminki no i na podtrzymanie cos azotowego albo jakis stak zwykly no i odblok (clomid)
_________________ " Bulterier wymięka kondycyjnie przy pitbullu, a ja jestem jak pitbull i lecę z frajerami do końca bo nie wiem co to litość. "
Przy 100 mało kto robi odblok ; d chociaż w wieku 17 lat się by przydał.
Co do prania piramidalnego - wg mnie to już przeżytek. Nie ma sensu na taką zabawę. Zacznij od 2-3 na 1 tydz i potem ciagle 3-4 do konca.
Ale w tym wieku nie ma co jak dobra dieta + suple + git trening.
Bo chcąc nie chcąc dieta to ~ 70% efektów. Reszta suple i regeneracja..
_________________ 8 lat Taekwondo ITF
1 rok Kick-Boxing
A teraz przerwa w SW i tylko siłownia :)
To prawda. Chęć rośnięcia jest większa niżeli wszelkie wskazówki starszych kolegów. ;)
Nawet jak już będzie brał to :
Dieta konieczna !
Do mety bierz se osłonki Esseliv na przykład, 1 tabletka do 1 tabsa mety.
Mete łykasz podczas lub po posiłku. Tabsy rozkładasz na cały dzień , Następny po 5-6h od pierwszego.
Przydało by się też diete uzupełnić jakimś białkiem.
Po 100 tabsach odblok wg mnie nie potrzebny, ale wg uznania - jak chcesz to clomid, 5h po ostatniej tabletce pierwsza porcja.
Tydz przed zakończeniem cyklu dobrze by było jakbyś wziął jakąś kreatynę , ew xpand / nitrobolon. Więcej z mety ci zostanie tych mięśni ;) I po cyklu jeszcze hepatil na regeneracje wątroby ; d i bez przypału.
Tyle ode mnie jak się zdecydujesz.
_________________ 8 lat Taekwondo ITF
1 rok Kick-Boxing
A teraz przerwa w SW i tylko siłownia :)
Pomógł: 56 razy Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 820 Skąd: Północ
Wysłany: 2008-10-03, 22:45
A ja napisze: Poczekaj, "rozwiń" do końca swoje "body" i dopiero później bierz się za wszelkiego rodzaju doping. Wiem, że temat ma zamiar pomagać w "cyklach" z między innymi "metką" i nie będę się czepiał, jeżeli zwróci się o pomoc 22 latek z 4 letnim stażem na siłowni. Ale kiedy widzę tematy w tym dziale napisane przez osoby nie przekraczające nawet "dojrzałości prawnej" (i dodam, że sam jeszcze nie skończyłem 18) to czasami się zastanawiam, czy nie powinni trafić do "Księgi Rekordów Darwina".
_________________ "Ktokolwiek dotrze na pole walki pierwszy i oczekuje nadchodzącego wroga, będzie wypoczęty, ktokolwiek przybędzie drugi przystąpi do walki wyczerpany"
Sun Tzu, "Sztuka wojny"
jak juz chce brac to piramidalnie nie ma sensu, jak kilku kumpli bralo to niektorzy sobie rozkladali na miesiac, nie ktorzy na wiecej, a najlepsze efekty mieli Ci co cala pake wszamali w 3 tygodnie ale i tak nie polecam