Wysłany: 2008-09-03, 17:39 Omnadren 250 i Methanabol
Witam otoz mam wazne pytanie do kogos kto sie orinetuje na temat kuracji Omnadreonem(potocznie OMKA) z metką chodzi mi glowie o srodek ktory stosuje sie po kuracj omki w celu odblokowania wydzielania testosteronu czy po jednej kuracji jest potrzeba zazycia i jak ta substancja wogole działa, czy omka ingeruje szkodliwie na gospodarke hormonalną ? ... kazda informacja mile widziana pzdr
_________________ ,,Nie mam planu: ˝nie przegapić sposobności˝ to mój plan''.
Ostatnio zmieniony przez Raphaelll 2008-09-04, 15:27, w całości zmieniany 1 raz
Coś na ten temat wiem więc się wypowiem ;)
Sam planowałem taki cykl, ale postanowiłem, że narazie nie będę sie truł tym. Wycisnę z siebie ile się da na zwykłych suplach i wtedy może kiedyś wezmę to.
Najłatwiej zahamować skutki uboczne w wieku ~20lat. Gdy już wszelakie przemiany hormonalne w organizmie zostaną wstrzymane. W tym wieku też więc najlepiej brać to na pierwszy raz.
Do mety jako osłonkę najlepiej brać jeszcze sylimarol. Będziesz miał pewność, że wątroba nie siądzie ;)
Po zakończeniu brania mety weż hepatil z 40 tabsów, ale nie naraz oczywiście, wg zaleceń w ulotce ;P
Co do omki - to jeden z lepszych sterydów na rynku. Lecz obeznani w temacie nie proponują nikomu tego na pierwszy cykl. Podobno mocno zalewa mięśnie wodą i tłuszczem, dlatego przyrosty bywają ogromne <3 :D Ale i niestety duże są spadki.
Mety dłużej niż 5 tyg nie bierz ! 6 tygodnia zacznij odblok biorąc nolvadex
5dni x 40mg
10dni x 20mg
I styka.
Odblok dla omki następuje ok 20 dni po ostatnim strzale. I bierz Nolva 20mg.
Tak mniej więcej rozpisane ;)
Miłego kokszenia :D
#edit.
O skutkach ubocznych omki zapomniałem:
Podwyższone ciśnienie ( minimalizowanie zażywając wit. C i od aspiryne ale ostrożnie ;d)
Trądzik ( prędzej czy później przejdzie, więc tylko jakieś toniki itp, nie u każdego występuje zwiększone 'wysypanie' :) )
i takie tam ; p
Dziekoweczka za te informacje jeszcze mam pytanie co do tej substancji odblokowujacej na czym to mniej wiecej polega czy jest konieczne jej zazywanie po kuracji czy samo wszystko wroci do normy.
Musi być odblok, pozwala on na powrót do normalnej pracy hormonów wcześniej wydzielanych. Przy braniu jakichkolwiek ssa zazwyczaj wydzielanie jakiśtam hormonów jest blokowane itp..
Podczas odbloku, by zachować jeszcze jak najwięcej z otrzymanej masy, najlepiej zażywać przez jakiś czas jeszcze kreatynę, białko, aminokwasy. Od razu po cyklu najlepiej.
Po cyklu zazwyczaj też ma się mniejszą ochotę na treningi - przed treningami jakiś tiger czy kawe se walnąć.
_________________ 8 lat Taekwondo ITF
1 rok Kick-Boxing
A teraz przerwa w SW i tylko siłownia :)
Teraz kluczowe pytanie, kiedys zrobilem sobie dla proby jedną kuracje Omandren 250 (3x5 ampulek) + Methanabol 100cabs nie biorąc po tym odbloka, minelo sporo czasu (ok jednego roku) czy musze wziasc substanceje oblokowujaca, nie mam zadbych objawow zlego rozrostu tkanki miesniowej tylko zastanawia mnie to czy z moimi hormonami (chodzi mi o testosteron) bedzie wszystko ok i czy nie bede mial zadnych komplikacji zdrowotnych w przyszlosci itp.
pzdr
a sa jakies komplikacje hormonalne po braniu tego ??
no jest korba troche wazne zeby nie pic alkoholu przy tym bo to juz calkowicie :) równiez masa wtedy spada ale ogolnie to zalezy od czlowieka nie kazdemu siada na głowe ;]
[ Dodano: 2008-09-05, 16:23 ]
Tutaj zamieszczam dla zainteresowanych wiecej ciekawych informacji na temat Omnadreonu i metanabolu:
OMNADREN 250
Na receptę
Producent Jelfa SA, Polska.
Forma leku: iniekcje.
Zawartość substancja czynna - testosterone.
Sposób działania:
Omnadren 250 jest preparatem zawierającym męski hormon płciowy testosteron, który jest syntetyzowany w komórkach jąder a także w niewielkim stopniu w korze nadnerczy i w minimalnym stopniu w jajnikach u kobiet. Średnio wydzielanie testosteronu u mężczyzn wynosi 4-14 mg na dobę; u kobiet 0,5 mg. Wytwarzanie testosteronu jest zależne od funkcji przysadki mózgowej. Testosteron jest hormonem o działaniu maskulinizującym. Powoduje rozwój drugo- i trzeciorzędnych cech płciowych, owłosienie ciała, mutację głosu, rozwój prącia i gruczołu krokowego. Testosteron wpływa na wydzielanie spermy i dojrzewanie plemników. Preparat wywiera silny wpływ na przemianę białkową. Zwiększa aktywność fizyczną i psychiczną oraz znosi uczucie zmęczenia. Działanie jednego zastrzyku Omnadrenu 250 utrzymuje się 4-5 tygodni.
Zastosowanie:
U mężczyzn- niedostateczna czynność hormonalna przysadki mózgowej- niedobór androgenów, niedorozwój narządów płciowych, impotencja, okres przekwitania u mężczyzn. U kobiet- nadmierne wydzielanie estrogenów, endometrioza (przerost błony śluzowej macicy, zaburzenia okresu przekwitania - preparat stosuje się łącznie z estrogenami; póęne stadium nowotworu gruczołu sutkowego. Nowotwór macicy.
Ostrzeżenie Leku nie wolno podawać w nowotworze gruczołu krokowego oraz w uczuleniu na preparat. Preparat należy podawać ostrożnie mężczyznom w podeszłym wieku, osobom z podwyższonym stężeniem cholesterolu we krwi, w cukrzycy, w niewydolności serca. Leku nie należy stosować u chłopców otyłych przed okresem pokwitania. W czasie długotrwałego leczenia mężczyzn należy dokonywać regularnych kontroli gruczołu krokowego.
Działania niepożądane:
>1/100- Zatrzymanie soli i wody w organizmie. Zahamowanie wydzielania spermy. Powiększenie gruczołów sutkowych u mężczyzn. Maskulinizacja kobiet w postaci zmiany barwy głosu, owłosienia ciała, zaburzeń w menstruacji, trądzika.
1/100- Nadmierne stężenie wapnia we krwi u kobiet z przerzutami nowotworu sutka. W razie wystąpienia tego objawu należy terapię natychmiast przerwać.
<1/1000- Żółtaczka. Nowotwór wątroby. Bezsenność. Zmniejszenie liczby białych ciałek krwi.
Dawkowanie:
Dawkę ustala lekarz. Zazwyczaj preparat podaje się raz na 4 tygodnie głęboko domięśniowo. Zastrzyki wykonuje wyłącznie służba zdrowia, która udziela bliższych informacji o leku.
Ciąża i karmienie
Istnieje prawdopodobieństwo, że preparat oddziałuje na płód. Nie wolno stosować leku w okresie ciąży. Preparat przenika do mleka matki. Zamiar stosowania leku podczas karmienia piersią należy omówić z lekarzem.
Metanabol
METANABOL - daje dość szybko pokaźną masę 5-10kg i siłę (do 20kg w wyciskaniu na ławce) po jednym cyklu. OCZYWIŚCIE PRZY DOBRYM ODŻYWINIU. Utrzymuje dodatni bilans azotowy i zwiększa syntezę białka (dodatni bilans azotowy znaczy tyle, że mięśnie rosnąJ). Mówiąc prościej powoduje, że cokolwiek zjemy organizm wspólnie z metka próbuje powiększyć nasze bicepsy. DLATEGO TAK WAZNE JEST DOBRE ODŻYWIANIE. Masa jest średniej jakości w zależności od dawek i czasu przyjmowania może wystąpić zatrzymanie wody, co wiąże się ze spadkiem masy po cyklu. Metanabol działa toksycznie na wątrobę, dlatego długość i częstotliwość stosowania metanabolu jest ograniczona. Stosując środki osłonowe i regenerujące wątrobę można jednak bardzo ograniczyć ryzyko jej ciężkiego uszkodzenia. Po cyklu z metanabolem nie zaszkodzi się odblokować clomidem.
Stosunek ceny do masy i siły uzyskiwanej na metanabolu jest rewelacyjny, okupiony jednak skutkami ubocznymi. Nad którymi nie będę się rozpisywał wiadomo tylko, że są takie jak przy innych sterydach o silnym działaniu androgennym.
JAK BRAĆ METANABOL ?
Metanabol przyjmujemy w zależności od zaawansowanie od 2 do 5 tabletek dziennie przez okres 4-8 tygodni. Ja nie polecam dłużej niż 6 tygodni.
Na szczęście nie obowiązuje już stara zasada ze należy brać 1 tab. na 10 kg wagi J
Przyjmujemy równomiernie w ciągu dnia w dawkach podzielonych to znaczy:, jeśli mam zażywać 4 tabletki dziennie to nie wszystkie 4 do obiadu tylko 4 razy po jednej tabletce. Tabletki kruszymy, aby szybciej się wchłaniały. Tabletki przyjmujemy do posiłków nigdy na pusty żołądek.
METANABOL STOSUJEMY RAZEM Z DIETA WZBOGACONĄ W BIAŁKO!!
Podczas cyklu chronimy naszą biedną wątrobie jakimś lekiem zawierającym sylimarol, np. SYLIVIT 150 i wspomagamy jej regeneracje HEPATIL-em.
Popularne jest łączenie metanabolu z jakimś testosteronem dla lepszego efektu! Zresztą testosteron to podstawa prawie każdego cyklu. Nie łączy się metanabolu z innym sterydem w tabletkach np., winstrolem bo tego nasza wątroba mogłaby już nie wytrzymaćJ
Stosujemy piramidkę na początku cyklu stopniowo zwiększamy ilość zażywanych tabletek aż dojdziemy do dawki maksymalnej na koniec cyklu stopniowo przez kilka dni zmniejszamy ilość zażywanych tabletek.
PRZYKŁADOWE CYKLE dawki zalecane przeze mnie są małe, ale uważam, że wystarczające i rozsądne. Należy zaczynać od małych dawek i zwiększać, gdy efekty nie będą zadowalające. Na noc stosujemy hepatil a w ciągu dnia sylivit czy sylimarol, kompleksy witamin i DOBRZE SI? ODŻYWIAMY dostarczając organizmowi dużo białka
Dla początkujących:
1-2-2-1 –w pierwszym i czwartym tygodniu zażywamy 4 razy po ¼ tabletki w drugim i trzecim 4 razy po ½ tabletki. Podobne cykle, ale coraz mocniejsze
1-2-3-2-1 2-3-3-2 2-3-3-3-2
Można tak zwiększać dzienna dawkę i wydłużać cykl aż dojdzie się do 5 tabletek dziennie i 6 tygodni utrzymywania tej dawki, czyli:
1 tydzieą 1tabletki w poniedziałek do 5 w niedziele
2,3,4,5,tydzien po 5 tabletek dziennie
6 tydzieą od 4 tabletek w poniedzailek do 1 w niedziele
Taki cykl już daje sporo masy i siły jednak nie jest nieszkodliwy dla organizmu. Koniecznie należy odblokować się po nim.
a o HCG (pregnyl) nikt nic nie powiedział tutaj (no chyba że nie zauważyłem to przepraszam) a to chyba najważniejszy odblok! przysadka mózgowa którą odblokowuje clomid z biegiem czasu organizm sam może odblokować chodź trwa to długo a przy cyklu z omką zapewne jaja ci się zmniejszą (autrofia jąder) a po cyklu spadnie ci libido (zresztą jak po każdym cyklu z testo) i tu witamy się z HCG (pregnyl) to po nim nasze jądra puchną w ciągu doby i wracają do normalnych rozmiarów oraz zaczynają poprawnie funkcjonować ( czyli produkować odpowiednia dawkę naturalnego testosteronu dla naszego organizmu) dawkowanie i ilość strzałów kuracji HCG (pregnylem) zależy od tego na jakim i jak długim cyklu się było.
Co do osłonek jeżeli chodzi o wątrobę to przed cyklem pobyć trochę na essenciale forte a po cyklu hepatil i radził bym też zarzucić lacidofil na żołądek ;) no i nolvadex bądź tamoxifen żeby ginekomastii nie dostać ;)